Uns astrònoms descobreixen el primer asteroide cobert de gel

La troballa suggereix que l’aigua de la Terra va arribar procedent de l’espai. 24 Themis és un cos rocós de 200 quilòmetres de diàmetre situat entre Mart i Júpiter.

Dos equips internacionals d’astrònoms han descobert que un gran asteroide conegut des de mitjan del segle XIX, anomenat 24 Themis, té gel a la superfície, una troballa que pot ajudar a comprendre l’origen de l’Univers i, molt concretament, d’on procedeix l’aigua que actualment hi ha a la Terra.

“Sospitàvem que els asteroides podien tenir aigua, una relíquia dels primers moments de la formació, però és la primera vegada que ho aconseguim verificar”, explica un dels autors del treball, Javier Licandro, investigador de l’Institut d’Astrofísica de Canàries (IAC) i de la Universitat de La Laguna.

El descobriment reforça la hipòtesi que l’aigua i altres compostos terrestres podrien haver arribat des de l’espai i haver afavorit el sorgiment de la vida primitiva, sosté Licandro. “Sabíem que l’aigua no és originària de la Terra perquè no hauria pogut sobreviure al període quan tot era magma –resumeix l’astrònom de l’IAC–. Ara sabem que no només podria procedir de cometes, sinó també d’asteroides”.

(Continua llegint la notícia…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i X/Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO), i també a Bluesky (@rfranklinbloc.bsky.social i @geologia4teso.bsky.social). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències per al món contemporani, Física, Geologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *