Aníbal, el pitjor malson de Roma (2006)

FITXA TÈCNICA

 • Nom original: Aníbal ( Aníbal: el pitjor malson de Roma)
 • Director i guionistes:  Edward Bazalgette,Matthew Faulk, Mark Skeet
 • Any d’estrena:  2006
 • Durada: 89 min.
 • Repartiment:  Alexander Siddig, Emilio Doorgasingh, Mido Hamada, Hristo Mitzkov, Shaun Dingwall, Tristan Gemmill, Ben Cross, Valentin Ganev, Bashar Rahal, Rob Dixon
 • País d’origen: Regne Unit
 • Idioma original:  Angles
 • Gènere: Acció, Drama, Biogràfic, Històric.

ARGUMENT

Aníbal, el pitjor malson de Roma, explora la vida d’un dels majors estrategues de la història.  Aníbal va aconseguir  frenar l’avanç de l’Imperi romà, portar a les seves tropes a través dels Pirineus i els Alps, davant les mateixes portes de Roma, tot desafiant  l’enemic de la seva pròpia terra. Aquesta fabulosa superproducció anglesa de la BBC (British Broadcasting Corporation)  combina per a tots els públics el drama de la història amb les últimes investigacions històriques i  l’art de les animacions digitals.

TRÀILER

CRÍTICA

Aníbal va ser un dels majors conductors d’homes que mai ha existit, i també un dels pocs grans líders militars. Aquesta modesta producció televisiva és una bona manera d’apropar-nos a la seva figura. Té alguns errors de ambientació que no són adients, i algunes llicències històriques, però en general és bastant respectuosa, la reconstrucció de la Batalla de Cannas, és la major  obra d’Aníbal, ja que és magnífica!
Aníbal Barca es probablement l’únic o un dels pocs grans conquistadors amb una intel·ligència superlativa i  amb capacitat de superació, (vencedor dels Alps i gran estratega de Cartago) que ens ha arribat en exclusiva per les fonts dels seus enemics romans, que el van odiar com a la pesta, encara i així, no deixaven de respectar-lo, i en no pocs casos, admirar-lo. A  més Corneli Nepote el va batejar com el més gran general que havia existit.

Alexander Siddig encapçala aquest repartiment d’un producte digne, però  que li  falta pressupost per establir unes cotes, que el portin a un nivell més elevat, recreant batalles tan apocalíptiques com la de Zama, on bona part del Mediterrani estava en joc.

Dintre del seus límits, aquest apropament a l’enemic a les seves portes, es digne d’elogi, i admirable en les seves pretensions, encara que Aníbal Barca i la seva  època continua esperant aquella pel·lícula o sèrie televisiva a gran escala que ens apropa a aquell futur fenomen terrible i fascinant que va ser la segona guerra Púnica.

Alexia Álvarez Pàmies

4t B d’ESO (Opt. llatí)

14 comentaris a “Aníbal, el pitjor malson de Roma (2006)

 1. Retroenllaç: Un altre embarbussament en llatí: Hanníbal | El Fil de les Clàssiques

 2. Retroenllaç: Reconstrucció històrica | Els “Grands Jeux Romains” de Nîmes

 3. La pelicula me gusta mucho, porque es muy realista y similar al texto original. los eventos son presentados emocional y interesantes. tambien yo creo que es bueno que mencionen al final que el texto fue rozado por los romanos y, por lo tanto, podria diseñarse a su favor.

 4. Jo no coneixia res sobre Aníbal però després de veure el docu-drama he après molt, m’ha agradat molt la seva història i com la seva manera de pensar estratègicament va impactar en els Romans. El docu-drama està molt bé perquè ho explica tot i si busques informació a Internet surt, bàsicament, quasi tot el que explica el docu-drama.

 5. Un docugrama molt interessant i molt clar.
  Ón tota la història ďAnibal està molt ben representada. La recomano molt si vols saber més ďaquest personatge. Li poso un 8,5.

 6. Aquest docu-drama sobre el que va fer Aníbal i els romans per guanyar territori crec que està molt ben aconseguit. El que vull dir és que et possa a la pell d’Aníbal, de com pensa per poder guanyar a l’enemic i com es sacrifica perdent a sers estimats per tal d’aconseguir el millor per a la seva gent. En canvi els romans, en l’ultima batalla em sembla que van ser molt llestos, més que Aníbal al agafar la seva estratégia i aixi poder acabar amb ell i el seu excercit.

  En general em va agradar molt, no es fa aburrida i t’enganxa per saber que pasarà a la següent batalla.

 7. És un docu-drama bastant interessant, ja que t’ensenya com era Anníbal, la seva vida, la seva intel·ligència i sobretot l’habilitat que tenia per poder pensar diverses estratègies per contraatacar contra els seus enemics.
  És molt fàcil d’entendre m’agradat, està molt bé explicat.

 8. Abans de veure el docu-drama havia sentit parlar d’Anníbal, la seva grandesa i la gran capacitat estratega que va influenciar a militars importants posteriors a la seva mort però després de veure el documental em va quedar més clara la seva imatge i el perqué de la seva reputació. El ”film” està molt bé per informar i entendre més la ment d’un geni com ell, no té la millor producció cinematogràfica però fa la seva funció, em va agradar molt.

 9. La película me ha gustado mucho porque, explica muy bien todo lo que hizo Anibal y todos los problemas que le causo a la todopoderosa Roma. Todas las dificultades
  que le surgieron mientras hacia el camino, sobretodo en los Alpes ja que perdió a muchos miles de hombres, pero finalmente consigue llegar a Italia y logra vencer al mayor ejercito que había formado Roma, con una espectacular estrategia. Pero decidió no arrasar Roma y ellos se reforzaron y por esa decisión termino perdiendo la guerra y contra sus propias tácticas.

  Y si hubiese decidido atacar, nada tal y como lo conocemos ahora seria igual.La historia de occidente la marco esa decisión.

 10. La pelicula ha estado bastante interesante ya que explicaba muy bien lo del Annibal y los problemas que pasan. Por lo que se del Annibal tiene una grande capacidad que influencio a los militares. Sinceramente me puse mucho en la piel del Annibal , esta película la recomindo ya que es una película que vale mucho la pena.

 11. Aquest documental sobre Aníbal ha estat molt be ja que explicava molt detalladamente com van ser aquells moments per a Roma, per un altre part ha estat molt interesant ja que haviem parlat poc sobre aquest personatge historic, ara sabem un poc més sobre ell perque al documental explicava quesi tot el que va pasar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *