Les pautes de les recensions de pel·lícules amb referents clàssics

Com a creadors del bloc de cinema amb referents clàssics, La cinta de Νίκη, volem que conegueu el mètode que seguim quan creem articles, per tal de que seguiu vosaltres les mateixes passes i ens quedi un bloc uniforme.
Per començar l’article integrarà com a títol el nom de la pel·lícula i el del director. Tot seguit s’afegirà a l’apunt una imatge (lliure de drets d’autor) del cartell de la pel·lícula. L’esquema  de la FITXA TÈCNICA (en majúscules, negreta i vermell) dintre de l’apunt és el següent (remarcat en negreta):

 • Nom original:
 • Director i guionistes:
 • Any d’estrena:
 • Durada:
 • Repartiment:
 • País d’origen:
 • Idioma original:
 • Gènere:

A continuació ve l’apartat de l’ARGUMENT on es farà un breu resum objectiu de la pel·lícula, acompanyat pel TRÀILER a sota.

A la CRÍTICA sí que es podran fer alguns judicis subjectius, sempre respectant el film, i comentant els referents clàssics del mateix. En aquest apartat també es plantejaran les preguntes sobre aquests  (GÈNERE, ORIGEN DE L’ARGUMENT, PERSONATGE PROTAGONISTA, ESTRUCTURA NARRATIVA, TÈCNIQUES CINEMATOGRÀFIQUES I ESTIL…) i s’esmentaran els errors i encerts que s’han fet en introduir els referents clàssics, directes i/o indirectes. Per acabar es farà una VALORACIÓ GLOBAL.

Cal sempre indicar a l’acabament de l’article el vostre nom, el curs en el que esteu, el vostre institut i si feu cultura clàssica, llatí i/o grec.

Finalment, alguns consells de més: en el cas de tractar-se d’una pel·lícula d’animació al repartiment s’indicarien o bé el nom dels actors que fan la veu o en qui està basat el personatge. El gènere haurà de correspondre a les categories que ja existeixen. A les etiquetes s’introduiran un altre cop els gèneres, els referents clàssics als quals es fa referència (història de Roma/Grècia, metamorfosis…), el nom dels actors més destacats,  el nom del director, etc.

N.B.: Almenys s’ha de fer una recensió d’una pel·lícula amb referents clàssics al llarg del curs. La setmana de Sant Jordi farem una sessió de cinefòrum i les posarem totes en comú i us coavaluareu.

10 comentaris a “Les pautes de les recensions de pel·lícules amb referents clàssics

 1. L’enhorabona per aquesta iniciativa! Doble llàstima per a mi: a) ja no tinc alumnes; b) sóc amant del cinema, i aquest bloc és per alumnes…
  Us seguiré amb delit. Moltes gràcies!

 2. Lluís, si jo en sóc l’àvia, tu i la resta de chironians blocaires en sou els besavis; per tant, no tindràs cap excusa per no passar-te per aquí i ensenyar-nos moltes coses, magister!
  Coty, Carlos i Rebeca, a veure si quan torneu del teatre aquesta nit o demà podeu fer constar amb una pàgina de presentació que el vostre bloc és obert a la col·laboració d’alumnes, professors i amants del món del cinema amb referents clàssics. Bona Fortuna!

 3. Aquest blog no és només per als alumnes i ens agradaria moltissim que es pogués compartir amb tothom que disfruti del cinema.
  Espero que molta més gent s’hi apunti a aquesta iniciativa i que exposi tot el que pugui per contribuir.

 4. Com ja li responia a l’Auda, el nostre bloc està obert a la col·laboració de qualsevol que segueixi el cinema i les clàssiques, perquè igual que el nostre bloc no hagués nascut si no fos per les idees conjuntes, segur que seria molt pobre que només ho fessim nosaltres tres sols. Així que esperem impacients que ens ajudeu a trobar més pel·lícules amb referents i ens doneu la vostra visió personal.

 5. A nosaltres ens encanta el cine, però necessitem més ments per a que ens ajudin a ampliar aquest repertori, segur que hi ha molts films amb referents clàssics que se’ns escapen!

 6. Jo no he vist moltes pel·lícules de romans perquè no són molt del meu gust.
  Prefereixo altres gèneres, però estic segura de que les poques que he vist m’han agradat.
  Estic disposada a fer aquesta activitat, em sembla entretinguda i així coneixeré una mica més el món de les pel·lícules romanes.

 7. Crec que aquesta iniciativa està molt bé, ja que és molt interessant veure a partir de pel·lícules coses de l’antiga Roma, i aprendre a partir d’una activitat més entretinguda i que crec que a tothom agrada. A veure si aquesta setmana aconsegueixo donar-me d’alta i poder realitzar aquesta tasca.

  Vale!

 8. Salve,
  En primer lloc crec que aquest és molt interessant.
  La veritat és que he vist bastantes pel·lícules de l’antiga Roma, ja que és un tema important i molt tractat en diverses pelis.
  M’agraden molt, són molt interessants.
  M’agraden molt les pelis de romans com Troya,Gladiator,etc..
  És una iniciativa molt interessant!!

  Vale

 9. Salve!

  Pensava que havia enviat el meu treball sobre la Cinta de Nike però veig que no ho vaig fer :(.
  M’agradaria ensenyar-vos el meu treball, així que t’ho enviaré sense falta Lida.
  El retocaré una mica, seguint aquestes pautes i espero que us agradi a tots tant com m’han agradat a mi els articles publicats en aquesta pàgina.

  Valete! 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *