Cuba

(1) per Sònia Cabeza, Emma Clilverd i Oriol Quintana (1r d’ESO / 2008-2009)

Hemos elegido Cuba porque es un país con mucho ritmo. Es una isla muy bonita para ir a pasar las vacaciones. Tiene una gastronomía muy apetitosa y un clima agradable. También nos gustan sus fiestas. ¡Os recomendamos que vayáis a verlas!

(2) per Cíntia Navas, Emma Almeda, Laura Vivas i Chaima Saidani (1r d’ESO / 2011-2012)

Al principi hem preguntat a tothom del grup quin país li agradaria fet. N’ha sortit més d’un per diverses raons. Finalment ens hem dedidit a fer Cuba perquè quan érem a l’escola, el pare d’una nena ens va venir a fer una xerrada sobre Cuba; ell hi havia estat. Aquella xerrada ens va agradar molt. Encara que érem molt petites, però com que es explicava coses d’un lloc tan llunyà, ens va fer molta gràcia, i en aquell moment ja teníem ganes d’anar-lo a visitar. Quan hem vist aquest projecte al weblog, ens en hem enrecordat i hem recordat aquells vells moments.

Situació (1)

(Feu CLIC sobre les imatges per ampliar-les)

mapa-4.JPG mapa-de-cuba-2.jpg imatge-mapa-cuba.jpg

Clima (1)

El clima de Cuba és subtropical humit amb dues estaciones clarament definides: la seca (hivern), que va de novembre a abril, i la de la pluja (estiu), de maig a octubre. La temperatura mitjana a l’any és de 25°C. A l’ hivern la temperatura és de 20°C i a l’estiu de 26-27°C. Durant l’hivern, és frecuent que hi hagin vents freds, tant que poden arribar als 10°C. A l’any plou uns 1.200 mm. Les pluges són més habituals al cantó occident que al de l’orient.

+ info

Idioma (1)

L’ idioma principal de Cuba és l’ espanyol ja que els colons li van portar, però també es parla l’anglès, i cada vegada menys el francès i l’italià.

Bandera (2)

La bandera de Cuba té tres franges blaves i dues de blanques, amb un trongle vermell dins del qual hi ha una estrella blanca de cinc puntes. La va dissenyar Miguel i Emília Teurbe Tolón, al 1849.

 

 

Comentaris: 2

  1. Paula 18 octubre 2010 - 19:30

    Hola, em dic Paula de 1er D.
    Jo crec que està molt bé però faltaria posar-hi algunes cançons populars de Cuba.

  2. amru quintana 22 novembre 2010 - 17:10

    Hola, sóc l’Amru de 1rC i també crec que li faltaria algunes cançons, al menys una, però no estic dient que estigui malament; està molt bé però li falta això, alguna cançó popular de Cuba.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *