Brasil

per Quim Culubret, Guillem Estebanell,  Llibert Julià i  Bastian Partal (1r ESO 2010/2011)

He triat Brasil com a país perquè tinc un amic que hi viu. També per l’esport del país. (Guillem)

He volgut fer Brasil perquè sembla ser un país molt interessant. (Quim)

He triat Brasil perquè de petit hi vaig anar i no me’n recordo gaire, per tant m’agradaria recordar-lo una mica. (Bastian)

He triat Brasil perquè m’agraden els carnavals d’allà i perquè, per mi, tenen el millor futbol,  les millors estrelles del futbol. A més, fins ara cap alumne l’havia treballat. (Llibert)

Situació

Brasil es troba a Sud-Amèrica.

Bandera

>L’actual bandera del Brasil va ser adoptada el 12 de maig de 1992.

El cercle central representa el cel sobre Rio de Janeiro a les 8.30 h del matí del 15 de novembre de 1889, data de la proclamació de la República. La banda corbada significa la línia de l’Equador, i hi apareix el lema nacional: “Ordem e Progresso” (ordre i progrés). El fons verd i el rombe groc representen els boscos i els minerals, molt abundants al país.

Clima

Brasil té un clima molt humit.

Flora

Gràcies al seu clima tropical, Brasil té moltes selves que li donen una gran varietat de plantes, fins al punt de ser el país amb una de les flores més riques (unes 56.000 espècies) molta de la qual es fa servir com a medicina.A més, gairebé la meitat del país està cobert de boscos que suposen el 12’5% de tots el boscos del món.

Agricultura

Brasil és un dels productors principals de canya de sucre i cafè, i exportador de cacau, soja,  sucre, taronja, tabac i fruites tropicals.

Idioma

A Brasil es parla el portuguès.

Monuments importants

Un dels monuments més populars de Brasil és una escultura anomenada “Crist Redemptor” . Es troba a la badia de la ciutat de Rio de Janeiro. Té una alçada de 30 metres i està a 709 metres a nivell de mar. Va ser inaugurada el 12 d’octubre de 1931, després d’uns cinc any d’obres.

La posició de Jesucrist és en forma de creu.

Instruments musicals

Claves. Instrument idiòfon de fusta que consisteix en un parell de bastons petits que s’entrexoquen.
Güiro. Instrument idiòfon construït a partir d’una carbassa (foto de l’esquerra) o una canya buida (foto de la dreta). Se’ls hi fan unes osques per les que s’hi passa un pal tot rascant la superfície de l’instrument.
Berimbau.
Sanza.
Cuica.

Dansa

Batucada

La batucada és un conjunt de dansa i música brasiler, conegut principalment pels Carnavals, que és una celebració anual que té lloc quaranta  dies abans de Pasqua i que marca el començament de la quaresma.

És originària dels esclaus i esclaves procedents d’Àfrica. Es diu que amb els seus ritmes vius arribaven a una mena d’ èxtasi que els  permetia entrar en contacte amb els esperits.

Capoeira

Originàriament, la capoeira era una mena de combat però ara es considera una dansa.

Esports

Futbol

El futbol és l’esport més popular de Brasil. La seva selecció ha quedat 5 vegades campiona del món (1958, 1962, 1970, 1994 i 2002) i per això és la millor selecció.Brasil va organitzar el campionat mundial de futbol de 1950. En aquesta edició, la selecció nacional va quedar subcampiona en perdre la final contra Uruguai.

El 2014 es tornarà a organitzar el Mundial a Brasil, per això el país està  patint  una reforma per millorar la seguretat, les infraestructures  (estadis) i poder donar una bona imatge a la resta del món.

La FIFA va nombrar Pelé i Maradona els millors jugadors de futbol del  segle XX.

D’altra banda, el 2016 s’hi organitzaran els Jocs Olímpics.

Voleibol

El voleibol té molts practicants i seguidors al Brasil. La selecció masculina de Brasil va vèncer en el campionat mundial de 2006 a Japó. També va estar campiona en el mundial del 2002, i ha guanyat la medalla d’or en els Jocs Olímpics d’Atenes i la medalla de plata a Beijing. La selecció femenina va guanyar la medalla de plata el 1994, la medalla de bronze el 1996 i el 2000.

Automobilisme

Brasil ha obtingut vuit campionats de  Fòrmula 1 amb Emerson Fittipaldi (1972 i 1974), Nelson Piquet (1981, 1983, 1987) i Ayrton Senna (1988, 1990, 1991). Rubens Barrichello, Felipe Massa, Helio Castroneves i Toni Kanaan són altres pilots destacats de l’actualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *