Darwin i Wallace. Alba Biarnes

Darwin i Wallace van arribar, al mateix temps, al concepte de selecció natural, en la teoria de l’evolució.

La diferència entre aquests dos biòlegs era que Darwin provenia d’una família aristocràtica i es va poder dedicar tota la vida a l’estudi, Wallace era d’una família humil i es va haver de guanyar la vida recollint fòssils i exemplars d’espècies animals i vegetals que després venia.

Darwin va escriure un llibre anomenat “L’origen de les espècies”, on defensava la teoria evolucionista, i Wallace, al 1855, va publicar un article anomenat “On the law which has regulated the introduction of new species”, on també defensava aquesta teoria, encara que, en diferència de Darwin, no li atribuïa una causa. Al 1858, va publicar, al mateix temps que Darwin però en documents separats, un nou article, “On the tendency of varieties to depart indefinitely from the original type”, que parlava de la selecció natural. Aquest article va passar per les mans de Darwin, per a que el revisés, a Darwin li va semblar un molt bon resum de les idees que ell mateix gestava.

Encara que aquesta teoria va ser ràpidament acceptada per la comunitat científica, també va tenir moltes crítiques, sobretot per part de la comunitat religiosa, per que la considerava incompatible amb el relat de la Bíblia.

Darwin va guanyar tres premis importants, la medalla Royal(1853), medalla Wollaston(1859), i la medalla Copley(1864). Wallace també va guanyar tres importants premis, la medalla Royal(1866), la medalla Copley(1908), i l’Orde del Mèrit(1908).

Published by

Màrius

Màrius

Professor de Ciències a Secundària, amb formació i deformació biològica. Treballe a l'Institut Santa Eulàlia de L'Hospitalet de Llobregat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà