Mitologia grega al Carnaval de Premià de Mar

El carnestoltes (del llatí Carnes tollitas “carns llevades”) és una festivitat que es basa en el divertiment i l’originalitat de la gent, tant de nens com d’adults. No distingeix entre edat, sexe, raça o religió, sinó que tothom té dret a gaudir d’ella independentment de la seva identitat. Tot i això, acostumem a atribuir aquesta festa als més petits ja que són innocents, imaginatius i poden arribar a ser feliços amb petites coses. Però cada any són més els pares i mares que s’impliquen, d’una manera o d’una altra, en aquesta festivitat. El carnestoltes ha esdevingut una de les festes més esperades per a la gent, juntament amb els Reis. El passat diumenge 23 de febrer, a Premià de Mar es va celebrar la XXXIV Rua de Carnaval, fent una desfilada pel carrer principal del poble, la Gran Via.

A més d’augmentar el nombre d’adults implicats, ha augmentat també l’originalitat i la imaginació d’aquests. Des del més simple, fins el més complex i inèdit, així ha estat, un any més, el carnestoltes de Premià de Mar. Escoles d’ensenyament i de ball, associacions culturals i educatives, s’han unit per omplir els carrers de màgia, imaginació i il·lusió.

En aquesta edició es va poder veure gent disfressada de la pel·lícula d’Aladdin, d’estrelles acompanyades d’un Sol i el planeta Terra, plantes carnívores i també algunes comparses han recorregut a temes actuals, com el canvi climàtic o la contaminació, per a conscienciar la gent de la situació que estem vivint. Unes altres, en canvi, han recorregut a un passat del més original per sorpresa nostra, personatges de mitologia grega. Hi va haver una comparsa que representà tres figures mitològiques inigualables i molt característiques: Posidó, Hades i Zeus. Els tres déus principals de la mitologia grega i de l’Olimp eren acompanyats per guerreres denominades hoplites. Tots junts van contribuir a rememorar un passat històric i ric, culturalment parlant.

Posidó va ser representat amb el seu trident, uns cabells llargs i blancs, i una corona simbolitzant la divinitat; Hades era clarament reconegut per les banyes, l’arma, l’escut i l’armadura amb una calavera dibuixada al centre; Zeus, el déu dels déus de l’Olimp, era representat amb un gran vestit blanc combinat amb cintes daurades, fent-lo més majestuós, una corona de llorer al cap i un arma a la mà amb forma de raig, el símbol més característic de Zeus. Les guerreres (hoplites) duien casc, armadura i escut. Aquest últim es caracteritzava per dur, al centre, la lletra pi (π). A l’esquena portaven quatre espases, enganxades les unes amb les altres diagonalment.

Nosaltres no vam dubtar en fer-nos una fotografia amb ells per tenir-la de record i poder mostrar que la mitologia grega es pot trobar a qualsevol lloc!

Fila de dalt, d’esquerra a dreta: Posidó, Ares, Zeus, Paula Cortés Fila d’abaix, d’esquerra a dreta: Paula Nieto, Nadia Castillo, Xènia Ruiz

Ainara González, Paula Cortés, Paula Nieto, Nadia Castillo i Xènia Ruiz

Grec 2

Aquest article s'ha publicat dins de Actualitat, Déus, General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *