This is art: Inspiració

En el tercer capítol de “This is art”, la producció de Brutal Media en coproducció amb TV3 que s’acosta a l’art a través de les emocions i proposa un viatge a l’interior de cadascú de nosaltres, dels sentiments i de les inquietuds, Ramon Gener viatja des d’Atenes fins a París a la recerca del secret de la inspiració, la base de tota creació artística.

Quin és el vostre lloc on inspirar-vos?

“Hi ha qui s’inspira mirant a través d’una finestra, hi ha qui s’inspira en un paisatge o en un color; d’altres en la llum, com els impressionistes. N’hi ha, però, que s’inspiren en el rostre de la persona estimada. La inspiració sempre et pot arribar en el moment més inesperat i de la manera més insospitada. Sempre ha estat una font de problemes per als artistes, però també la més gran de les satisfaccions. I, per descomptat, la base de tota creació artística. Per parlar de tot això, viatjarem des d’Atenes fins a París. Pujarem al Mont Parnàs, la pàtria simbòlica dels artistes, on rebrem la visita de les nou muses de la inspiració, i on, a més, xerrarem amb en Teodorus Terzopoulus, prestigiós director teatral, sobre l’essència del teatre com a mirall de la condició humana. A París, visitarem un estudi d’artistes, recorrerem els carrers practicant l”art-crossing’ i ens emocionarem amb els infortunats amors de Modigliani i la seva musa, Jeanne Hebutterne. Per acabar, l’Orquestra Simfònica del Vallès ens delectarà amb una magistral peça d’Héctor Berlioz, inspirada en la dona que més va estimar, la Harriet Smithson. Es tracta de ‘La simfonia fantàstica‘, una de les obres musicals més brillants mai compostes.”

El mite d’Orfeu i Eurídice ha inspirat òperes, quadres, llibres, poemes… però en sabeu bé els detalls i, sobretot, el desenllaç, de la història?

A mi realment el que m’inspira és la música i en qualsevol lloc. A partir d’una peça musical, em vénen les idees per escriure un relat, fer un muntatge audiovisual, un dibuix, ballar etc. I a vosaltres, què us inspira?

Origen: Inspiració

Valèria Cuní
2n Batxillerat d’Arts
Escola Pia Santa Anna Mataró

Aquest article s'ha publicat dins de Amor més enllà de la mort, General, Pervivència en la pintura, TV i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a This is art: Inspiració

  1. Moltes gràcies, Valèria, per difondre hic et nunc un bon programa per inspirar-nos i alhora per difondre els referents clàssics en l’art! A mi també m’inspira arreu la música, i també la bellesa de la natura i de l’art.

  2. Sair diu:

    Merci beaucoup pour toutes ces informations,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *