“Venus i Adonis” de Shakespeare

Venus i Adonis és una proposta escènica d’Emma Vilarasau i Jordi Bosch, representada al Teatre Goya de Barcelona els dies 17, 18 i 19 de Juny de 2016.

collage

Shakespeare aprofitava el temps per escriure sonets o llargs poemes narratius quan els teatres de Londres es veien obligats a tancar ja fora per qüestions morals o sanitàries. L’autor aspirava a ser reconegut com a poeta en una època on escriure teatre no era considerat exactament literatura. Venus i Adonis és un d’aquests poemes, el primer i el que ho va llançar triomfalment a ser descobert com a jove poeta convertint-se en un best seller el 1593 i veient com el seu nom apareixia imprès per primera vegada en un llibre que es reeditaria 16 vegades en els primers 50 anys.

Una aposta pionera per posar en escena aquest poema amb aires retòrics exquisits, sensualitat i erotisme tan intensos com desinhibits.

En el text hi trobem també les virtuts de l’obra shakespeariana: la capacitat de fer-nos proper, humà i creïble qualsevol material mitològic extret de la cultura clàssica, en aquest cas les Metamorfosis d’Ovidi, i de barrejar humor i  tragèdia de la manera més eficaç i senzilla.

Júlia Paris

1r Batxillerat Humanístic

Vid. Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

Aquest article s'ha publicat dins de Actualitat, Càstig, Déus, General, Morir per amor, Pervivència literatura anglesa i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *