Psique i Cupido a Thought of You?

“Es desperta, s’arrauleix a terra, es posa les mans a la cara. Quan obre els ulls, ella, com un record, apareix. El ballarí, traçat amb les línies negres, persegueix el cos volàtil i blanc. Quan la toca, se li desfà entre les mans. Ballen i ballen. S’apropen i fugen. Thought of You, dirigit per Ryan WoodWard, ens mostra la lluita d’un amor que viu a dins, imaginat, idealitzat. Quan és real, quan toca de peus a terra, tot es veu diferent”. “Si et pogués estimar”. Catorze.cat

Al mite de Psique i Cupido, passa una cosa molt semblant a aquesta animació. Psique quan està casada amb Cupido la seva atracció cap a ell es una atracció imaginària, idealitzada ja que Psique no pot veure’l físicament perquè Cupido no vol que el vegi, vol que l’estimi com a una persona normal i no com a un déu.

Un cop que Psique decideix encendre la làmpada una nit per poder veure el seu amor amb els seus propis ulls, tot canvia, toca de peus a terra, tot ho veu diferent i Cupido decideix deixar-la perquè se sent traït.

Thought of You, dirigit per Ryan WoodWard, ens mostra la lluita d’un amor que viu a dins, imaginat, idealitzat. Quan és real, quan toca de peus a terra, tot es veu diferent. Crec que és una molt bona representació de l’amor que sent Psique cap a Cupido. Què n’opineu vosaltres? Podia formar part de la pervivència del mite? Per què l’amor que se somia s’esvaix quan es toca?…

Marta Roman Llatí 4t d’ESO

Aquest article s'ha publicat dins de Càstig, Déus, General, Pervivència i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *