El “Naixement de Venus” representat en l’actualitat

Aquesta obra va ser la primera pintura feta a gran escala en el temps del Renaixement amb un motiu exclusivament secular i mitològic. És considerada una de les pintures més famoses en la història de l’art. Celebra la idea fonamental de l’aparença de la bellesa en la terra. Trobem representats els tres elements essencials de la matèria: aire, terra i aigua. Retrata un dels més pintorescs mites clàssics que ens transporta a un món de somnis i poesia. Antigament l’únic cos nu femení pintat per molts artistes havia estat Eva. El seu nu s’associava més a un acte de vergonya del pecat original. Al naixement de Venus, per primera vegada, es mostra el contrari. Venus es troba radiant i la seva imatge plena de vitalitat. És per la importància que va tenir en el seu dia, i la que encara ara té, que és un dels quadres més versionats.

Aquí teniu uns quants exemples que he trobat. Us animo a què en busqueu més i que els compartiu.

– Per què tenen tanta obsessió amb aquest quadre?

Abril Gabutti 1r batx. Humanístic

Aquest article s'ha publicat dins de Actualitat, Arts, General, Pervivència en l'art i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *