Els 12 treballs d’Hèrcules amb Kahoot!

Ja sabeu quins són els dotze Treballs de l’heroi Hèrcules, Hèracles en grec? Per què els va haver de fer? Qui els hi va imposar? …

Abans de comprovar-ho, fem una mica de repàs del cicle peloponnesi!

Els 12 treballs d’Hèrcules van ser el càstig que va haver de complir aquest heroi per haver matat els seus fills en un atac de bogeria. El rei Euristeu de Micenes va imposar-li aquests dotze  treballs:

1.El Lleó de Nèmea: Consistia en matar un lleó que aterria Nèmea per aconseguir la seva pell.

2-L’Hidra de Lerna: Hèrcules havia de tallar-li els seus nou caps (un d’ells immortal).

3-La Cèrvola Cerinea: va ser un animal que va aconseguir escapar dels lligaments de la deessa Diana al seu carro. Hèrcules la va capturar mentre aquesta bevia aigua.

4-El porc senglar d’Erimant: Era una bèstia que malmetia els camps i tenia aterrida la població. Hèrcules l’havia de capturar i portar-lo a Micenes.

5-Els estables del rei Àugias: Netejar els estables del rei Àugias en un sol dia. Havia d’enderrocar una paret de l’estable i desviar la sortida dels rius més propers.

6- Les aus del llac estimfali: Mataven persones amb les plomes. Hèrcules va llençar unes castanyoles de bronze i unes fletxes per atrapar-les.

7- El toro de Creta: Júpiter posà un càstig a Minos i fa que l’esposa d’aquest s’enamori del toro. Hèrcules aconsegueix agafar el bou i el porta a Euristeu.

8- Les eugues del rei Diomedes: El rei escull alguns hostes i dóna de menjar a les eugues. Hèracles captura el rei i el llança en vida, les eugues el maten i finalment els porta a Micenes.

9-El cinyell d’Hipòlita: Hipòlita era una reina amàzona i tenia un cinturó màgic que Hèrcules li havia de robar. Hipòlita es va enamorar d’Hèrcules i li va donar el cinturó, però Juno estén un rumor que fa que les amàzones l’ataquin, però aconsegueix fugir.

10- Els bous de Geríon: Havia de robar un ramat al gegant de Geríon. Mata Euritíon, el guarda dels ramats, i  Geríon, partint el seu cos en tres parts.

11- Les pomes d’or de les Hespèrides: Ha de robar les pomes d’or del jardí de les Hespèrides, vigilat per un drac de cent caps. Hèrcules enganya Atlas per tal de recuperar algunes pomes d’or, oferint-se a aguantar la volta del cel mentre anava a buscar-les.

12- El gos Cèrber: Consistia a emportar-se el gos Cèrber que s’encarregava de vigilar els morts. Hades, déu dels inferns, va accedir amb la condició que fos capaç de capturar-lo sense armes, i Hèrcules va fer-ho amb la força dels seus braços.

Si voleu practicar el que heu après amb aquest apunt, no dubteu en fer el kahoot!

Sense títol

Laia Costa,

1r de Batxillerat Humanístic

Aquest article s'ha publicat dins de Càstig, Cicles mítics, Esforç, General, Herois, Kahoot, Monstres i etiquetat amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

11 respostes a Els 12 treballs d’Hèrcules amb Kahoot!

 1. Mar Cruz Viladoms diu:

  Xaipe!
  Fer Kahoots sobre Hèrcules m’agrada molt ja que d’aquesta manera puc practicar la teoria apresa a classe i comentada en els diferents apunts.
  Felicitats Laia!

 2. Laia Costa diu:

  Xaipe!
  Com ja sabeu, sempre m’han agradat molt els kahoots! Tan jugar, com elaborar-los! I he après molt fent aquest kahoot! Seguiré fent-ne de més!

 3. Juls París diu:

  Felicitats Laia tant per l’apunt com el Kahoot!!

  Crec que els 12 treballs d’Hèrcules van ser ben merescuts. Avui en dia els càstigs són molts més durs, fins i tot es paguen amb la mateixa vida.
  El que més m’agrada és el de les pomes d’or de les Hespèrides, trobo que és un càstig molt curiós i entretingut de llegir la història. Hèrcules havia d’aconseguir unes pomes d’or que donaven la immortalitat, a la vegada havia de fer front a les protectores d’aquell Jardí, les Hespèrides, unes nimfes molt ingènues.

 4. Irene Sanz diu:

  Xaipe!

  Sempre m’ha interessat molt el mite dels 12 treballs d’Hèrcules. Gràcies pel kahoot!

 5. Alexia Álvarez Pàmies diu:

  Xaipete!
  Aquest kahoot al principi m’ha sigut fàcil, ja que algunes escenes de la pel·lícula Hèrcules de Disney és fidel, però no tota, escenes com quan fica’n al bebè al bressol i escanya a dues serps, a partir de la meitat del Kahoot ja he anat més perduda, un dels 12 treballs que més em crida l’atenció és el de l’hidra de Lerna, que Hèrcules havia de tallar-li els seus nous caps i un d’ells immortal, tot i aquest entrebanc ell ho aconsegueix.

 6. Mireia Sánchez Cano diu:

  Xaipe!

  Com sempre ha estat divertit participar en el kahoot! Ha sigut un tema interessant ja que potser ens entra a l’exàmen i així l’hem pogut repasar!

  Gràcies!

 7. Clàudia Ordaz diu:

  Xaipe!

  Molt bon apunt i bon kahoot! Està molt bé poder repassar temes importants com aquest que sempre cal recordar a partir d’un kahoot, una eina eficaç i entretinguda.

 8. Robert Cepeda diu:

  Salve!!

  Estic segur que fins que vam llegir el mite d’Hèracles molta gent tenia la imatge que ens deixa’n les animacions de Disney sobre l’Heroi Grec, però al contrari que a les animacions al mite trobem una història més dramàtica, ja que ens trobem amb un Heroi que assassina als seus fills en un atac de bogeria i que ha de pagar les conseqüències dels seus actes amb dotze treballs que no són gens fàcils. Personalment crec que els més difícils són als que s’ha d’enfrontar amb bèsties mitològiques.

  Molt bon kahoot Laia

 9. Abril Gabutti diu:

  Bon Kahoot!
  Hèrcules sempre ha sigut un personatge que m’ha cridat l’atenció, ja que era aficionada als dibuixos animats. Aquests són els temes que s’han d’escollir, no cal dedicar-li una classe però mai està de més, sempre s’ha de tenir present. Bon tema escollit Laia!

 10. claudiaperez7 diu:

  Felicitats Laia tant per l’apunt i sens dubte pel Kahoot!!

  Aquest kahoot d’Hercules m’ha agradat molt fer-l’ho. Hèrcules era un dels personatges preferits quan era petita!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *