El rapte d’Hèlena vist per Hermíone

La meva presentació tracta sobre una part del mite del rapte d’Hèlena. La història de Hèlena de Troia, raptada per Paris quan aquest la visita i ella queda impressionada per la bellesa del troià. Ell més tard després d’una conversa se l’emporta a la seva nau on marxen cap a Troia. He volgut tractar la història des del punt d’Hermíone, la filla d’Hèlena perquè els infants són els qui més pateixen en la separació dels pares. Apareix així Hermíone tot plorant a les serventes perquè no comprèn que la seva mare se’n vagi sense dir-li res; les dones que l’acompanyen la calmen, però a la següent i última diapositiva Hermíone, veu l’ombra d’Hèlena, que li comunica, que ha estat segrestada, el que fa que la filla plori i els homes es preparin per la guerra.

A partir d’aquest mite, molts artistes (pintors, escultors…) s’han inspirat per representar escenes sobre això.

Escultura de Paris i Hèlena

Titol: Rapte d’Hèlena Autor:Johann Wilhelm Beyer Cronologia: 1773 – 1780 Localització actual: Jardins del Palau de Schönbrunn (Viena).

Títol: Rapte d’Hèlena Cronologia: 1680 Pintura a l’oli Autor: Luca Giordano

El rapte d’amor i l’abandonament dels infants. Què us ha semblat la presentació? Què n’opineu de l’actualitat d’aquest mite? El coneixíeu? Feu recerca i compartiu en comentari la pervivència en l’art, literatura, música, cinema, teatre

Laia Arcas Mateos
1r Batxillerat Humanístic Institut Premià de Mar

Aquest article s'ha publicat dins de Abandonament, Amor filial, Cicles mítics, General, Rapte d'amor i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *