Introducció als cicles mítics

La civilització grega va ser origen de moltes històries que, en un principi, eren considerades com una religió més. Aquesta ha arribat a nosaltres en forma de mites i llegendes, en forma de pura literatura, doncs al cap i a la fi, tots els escrits narratius ho acaben sent, per això es diu que la literatura grega està constituïda únicament per mites, és mitogràfica.

Aquestes narracions poden tractar des d’un mite en particular (Medea), fins a una recopilació (Odissea), en la qual intervenen diferents herois d’altres històries i fan referència a les seves aventures.

El conjunt de mites poden estar units mitjançant un heroi i tot el relacionat amb ell, o estar arrelats a una localització geogràfica, i desenvolupar els esdeveniments ocorreguts en aquests. Sovint, aquests homes de grans atributs eren descendència directa divina, o bé indirecta, com per exemple Agamèmnon, besnét de Zeus.

Escriu el nom de tres semidéus i tres herois descendents indirectes de déus. Com eren els herois grecs (i tots en general)? Quins atributs tenien aquests?

Fem kahoots!: El casal de Micenes,…
Raül Àlvarez Cuenca

2n batxillerat Humanístic

Aquest article s'ha publicat dins de Cicles mítics, Déus, General, Herois, Kahoot i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *