La mitologia dels planetes i satèl·lits

En aquest article podeu veure la relació que hi ha entre els satèl·lits i planetes del nostre Univers amb la mitologia grega.

Coneixíeu alguna història de les que us mostrem al nostre Drive? En sabeu alguna més? Ens ajudaríeu a ampliar el nostre treball? Sabeu d’on ve la tradició de relacionar els noms dels planetes, satèl·lits i constel·lacions amb la mitologia grega? Si la mitologia i l’astronomia us criden l’atenció, us recomanem el treball de les nostres companyes Andrea i Irina Balart, El cel dels mites.

Rebeca Barroso García i Ana Mª Falcón Durán.
2n de Batxillerat Humanístic.

Aquest article s'ha publicat dins de General, Pervivència i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a La mitologia dels planetes i satèl·lits

 1. Anna, Rebeca, heu après molt bé a fer i a demostrar aquest treball col·laboratiu en xarxa que fem a l’aula de clàssiques i heu acabat reunint en aquest drive l’origen mitològic dels planetes i satèl·lits, ara potser faltaria també fer un altre recull de les constel·lacions d’origen mitològic per publicar en una altra entrada en aquest bloc.

 2. Noelia Nistal diu:

  XX—V—MMXV
  Salve!
  Com m’agrada veure aquestes coses. Veure com ha perdurat la mitologia i les clàssiques i que, els cientifics, res més veure quelcom nou i que no sapiguin quin nom posar-li, ràpidament busquen ajut a la amplia i magnífica història mitològica. Ja sabeu, l’Athene noctua, l’òliba amb referent a Atenea; La Speyeria aphrodite, la preciosa papallona nortamericana o el Chaetodon aphrodite, conegut com el peix papallona negre; la Zeus faber o la Zeus capensis , dos de les espècies representades amb Zeus, i segons algunes llegendes, per la marca negra que té al costat perquè podria ser la marca dactilar de Sant Pedro o del propi Zeus… I tantes altres amb referents clàssics com no podríem ni imaginar!
  Bon article noies!
  Vale!

 3. Retroenllaç: Els orígens mitològics de les constel·lacions | El fil del mite grec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *