¿Atenea bisexual?

¿A quién tomó Rembradt como modelo, a un chico o a una chica? Es desde luego un ser andrógino cuyos rasgos no se corresponden propiamente con los propios de un género. El cuadro permite el diálogo con el espectador: nos interpela y se reactualiza con cada mirada. Esa es la grandeza de los genios.

Observad  la Atenea de Rembrandt,  ¿es bisexual?

Pal·las Atena de Rembrandt (circa 1655)

Manu Barrionuevo
Profesor de Lengua y Literatura Castellana

Aquest article ha estat publicat en Amor asexual, Déus, General, Pervivència en l'art, Pintura. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a ¿Atenea bisexual?

  1. La dea Atena, tot just néixer del cap del seu pare Zeus, va decidir romandre verge. Mai no es va casar ni tingué cap amant, masculí ni femení. Ara bé, una dea que és la patrona de la guerra, a priori, és molt masculina i en aquest quadre de Rembrandt sembla més aviat un jove guerrer, segurament el model era masculí. Personalment crec que Atena és asexual, i la veig aquí més transsexual que bisexual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *