Medea, la personificació tràgica de la venjança

Com a colofó de la lectura de l’adaptació El viatge dels argonautes d’Antoni Garcia Llorca i de la Medea d’Eurípides, us recomano  Jàson i Medea, un Quadern virtual (és preferible obrir-lo amb Mozilla), publicat a la Biblioteca de QV.

biblioteca quaderns virtuals

En acabar, no us oblideu de trametre els resultats a la tasca corresponent del Fil Moodle així com l’enllaç del vostre comentari de valoració d’aquest QV dins el cicle dels argonautes.

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article s'ha publicat dins de Abandonament, Amor conjugal, Amor obsessiu, Amor venjatiu, General, Herois, Pervivència en la pintura, Venjança i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Medea, la personificació tràgica de la venjança

  1. Retroenllaç: Medea, la personificació tràgica ...

  2. Roser diu:

    L’obra de Medea té com a antecedent el viatge dels argonautes, el moment en el què Jàson, reclama el poder que ostenta el seu oncle de Ioclos, l’oncle lluny de voler donar-li va proposar que si li portava el vetlló d’or que anteriorment havia sigut propietat de Tessàlia. Jàson va reunir els herois més valents de la ciutat i es va embarcar amb ells a l’aventura. Per desgràcia a causa d’unes roques mòbils no va poder accedir al mar negre, lloc on es trobava l’objecte que buscava, en aquell moment Eros va llençar una fletxa a Medea que va provocar que s’enamorés bojament de Jàson, amb les seves bruixeries aconseguí realitzar l’objectiu del noi que retornà a per el poder que li havia promès el seu oncle. Aquest últim no va cumplir la seva promesa, i Medea enfadada va peruadir a les filles d’aquest per què matessin el seu pare, un cop es va fer públic els enamorats van haver de fugir de la ciutat i s’establiren a Corint on teniren dos fills. A partir d’aquí comença l’obra de Medea on explica que després de deu anys de felicitat matrimonial, Jàson abandonà a Medea per Creüsa, princesa de Corint. Medea que es tornà boja, va matar als seus fills com a venjança de Jàson.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *