Penèlope: el moviment sense fi

Divendres 14 de novembre entre els actes de la festa major de Teià, a ca l’Artiga l’artista grega Alkyoni Bouchalaki, –Katharsi (2009) i  O Defteros Andras (2013)- va fer una performance sobre Penèlope, la pacient dona d’Ulisses que descosia de nit el que cosia de dia fins que va ser descoberta pels pretendents.

Realment la mitologia grega no deixa d’inspirar. En aquesta performance la trobem en clau contemporània i ens apropa en el temps als nostres orígens literaris, culturals, socials i polítics. No cal dir, doncs, que el resultat és fascinant. Vet aquí un tastet de “Línea y nudo”:

“Línea y Nudo” és una peça d’art viu, on l’artista performer presenta un procés d’interacció amb el teixit i el fil en què el paisatge escènic és en contínua relació entre el cos i el teixit mentre l’artista va trenant històries de mites grecs, unides amb d’altres més intimistes.

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Penèlope: el moviment sense fi

  1. Retroenllaç: Penèlope: el moviment sense fi | El fil ...

  2. Ariadna Ruiz diu:

    Xairete!
    Està molt bé aquest video! Havia escoltat parlar sobre aquests espectacles, però mai havia vist un, ara ja no puc dir el mateix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *