Els déus grecs en la publicitat

A diferència dels meus companys de classe de Grec 1, jo no he tractat un déu del panteó grec, he preferit resseguir el nom dels déus grecs en els nostres productes comercials. Realment aquests noms mantenen amb força el fil de pervivència de la mitologia en l’actualitat i ens el trobem al carrer, al supermercat, en definitiva, arreu.

Aquest article s'ha publicat dins de Déus, General, Pervivència publicitat i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

44 respostes a Els déus grecs en la publicitat

 1. Has fet una bona recerca, Àngela! Hi has dedicat temps, però crec que ha pagat la pena. Ens serà ben útil i especialment a l’Elisa i al F.Xavier per al seu treball a la recerca de referents clàssics A cada passa referents.

 2. Retroenllaç: Els déus grecs en la publicitat | El fil...

 3. Zícora diu:

  Salve.

  Una presentació molt ben treballada, enhorabona. Es nota que se li ha posat esforç i dedicació. Realment, poc m’imaginava que arribariem a trobar tots els noms dels déus als productes d’avui dia. Una mostra més de que la cultura clàssica està ben viva.

  Vale.

 4. Marta Gallardo diu:

  Xaipe!

  M’ha agradat molt, ja ha quedat comprovat que els referents clàssics estan a tot arreu però no ens adonem. La publicitat és un dels temes que més em criden l’atenció i aquest article l’he trobat molt curiós.

 5. Rebeca Barroso diu:

  Xaipete!!!!

  Moltes felicitats per aquesta presentació tan bé treballada Angela. M’ha agradat molt, ja que l’he trobat molt original i sobretot molt interessant per al tema de la publicitat.

 6. Alina Roman diu:

  xaipete!

  Primer de tot felicitar a la meva companya perquè ha fet un gran treball després de estar tant de temps . M’ha agradat molt tota l’explicació dels déus i he vist la quantitat de productes i de coses que surten de cada déu. És un gran treball i està molt ben estructurat i ben fet! Felicitats una altre vegada!

 7. camil.arigon diu:

  Xaipe!
  Això demostra que la cultura clàssica perviu avui dia, està reflectit per exemple en la publicitat. Jo conec una botiga de roba que es diu Hermes (http://www.hermes.com/index_es.html)

 8. Retroenllaç: Mitologia grega a la publicitat | El fil del mite grec

 9. Chaymae diu:

  Xaipe!
  M’ha agradat molt aquesta presentació, ja que ha quedat comprovat que els referents clàssics estan a tot arreu però no ens adonem. És un treball original i interessant, ja que demostre que tot prové de la llengua grega i la seva cultura…

 10. Abril Ramos i Aran diu:

  Salve!

  Molt interessant la presentació. M’ha agradat molt el treball i la manera d’explicar. No tenia ni idea que hi havia tantes coses relacionades amb els deus!

 11. Mariona Sabanés diu:

  Χαιρετε
  Molt bona feina!! És molt interesant aquesta presentació ja que relaciona el nom dels déus grecs amb la publicitat o noms d’algún lloc d’avui en dia. Es pot entendre perque algun producte té aquell nom d’aquell déu i no d’un altre.

 12. Ariadna diu:

  Χαιρε!

  T’ha quedat molt bé la presentació. Realment, els noms tenen una relació amb els productes.

 13. Raül Àlvarez diu:

  Χαιρε,
  Molt bona recerca relacionant aquests diversos productes o marques amb els diferents déus de l’antiga Grècia.

 14. Andrea Gómez diu:

  Χαιρε!
  Està ben la creació del producte amb la inspiració del nom mitològic. Guarda certa relació, són idees que creen idees.

 15. Iria Rael diu:

  Χαιρετε
  Molt bona feina!! És molt interesant aquesta presentació. Es pot entendre perque algun producte té aquell nom d’aquell déu i no d’un altre. Mai hagues pensat que hi havien tantes coses relacionades amb els deus.

 16. Iria Rael diu:

  Χαιρετε
  Molt bona feina!! És molt interesant aquesta presentació! Mai hagues pensat que hi havien tantes coses relacionades amb els deus.

 17. Carlos Thiriet diu:

  Χαιρετε,
  Una recerca molt interessant i completa. Després de tants treballs sobre la mitologia en la publicitat ja no em sorprèn que els dotze olímpics siguin tots a almenys un anunci actual.

 18. Belén Cansino Hernández diu:

  Χαιρε!

  Molt bon treball! M’ha sorprès que hi ha tantes coses relacionades amb els déus. Una molt bona presentació!

 19. Ariadna Ruiz diu:

  Xaipete!
  Està molt bé aquesta presentació i em sembla molt curiosa.
  Es sorprenent de que hi hagin tants noms de Déus en els productes que utilitzem avui dia.
  Bona feina!

 20. Julia Paris diu:

  Xaipe!!

  Aquest artícle ens confirma que la cultura clàssica encara perviu en els nostres dies. La presentació molt interesant perquè sabia que hi havien coses relacionades del món de la publicitat però no tantes.

 21. Alèxia Alvárez diu:

  Χαιρετε!
  Enhorabona Àngela per la recerca i elaboració de la presentació, tota una feinada! Sabia de la pervivència del llatí, però no hagués imaginat que la del grec fos igual o més profunda, des de que faig grec no deixo de sorprendrem, es un no parar! Penso que el punt de vista d’aquest article esta molt ben trobat, és a dir, l’article podria haver-se fet de deus però en un altre àmbit i no el de la publicitat, penso que buscar i relacionar els deus amb la publicitat està molt bé, perquè la publicitat es una cosa que ens empassem dia a dia, sigui voluntària o involuntàriament, i a més a més aquest camp (publicitat) demostra la importància de la seva cultura, i la petjada que ha deixat en la historia, que encara la utilitzem a com a referent.

 22. Retroenllaç: Els déus grecs en l’antiga ceràmica grega | El fil del mite grec

 23. Mireia Sánchez Cano diu:

  Xaipete!

  M’agrada molt aquesta presentació i aquest article, crec que es interessant trobar-nos tantes coses relacionades amb els Déus i amb Grècia.

  https://sites.google.com/site/diosagriegaateneajf/anuncios

 24. Clàudia Ordaz diu:

  Χαιρετε!

  Una feina molt ben feta, molt neta i molt explícita, M’ha agradat la forma que ha tingut l’Àngela d’estructurar el seu treball fent una breu explicació dels elements atributius d’aquestes deïtats i la seva aplicació en la publicitat. És una manera senzilla i efectiva. Quan et pares a pensar en la repercussió que ha tingut la mitologia grega en la història de la humanitat et sorprens moltíssim perquè és impressionant com al llarg dels mil·lennis perviu en coses tant modernes com és la publicitat, que és una eina històricament nova. A part la publicitat forma part de la nostra vida ja que vulguem o no és un bombardeig constant de missatges per totes les vies de comunicació sigui en diaris, en llibres, en pàgines web, a la ràdio, a la televisió, al cinema…

  M’ha sorprès concretament el déu Apol·lo ja que no sabia que representava la música i és graciós perquè conec sales musicals que prenen el seu nom.

 25. L.Arcas diu:

  Xaipe!
  Primer de tot, felicitats per aquesta presentació i l’article , ja que està molt treballada, pel fet d’haver hagut de buscar tot això i haver fet totes aquestes diapositives relacionades amb els déus i la publicitat, jo en sabia d’algunes de les marques que hi apareixen, però no en sabia que el tema mitològic i el grec s’utilitzés tant a l’entorn publicitari… Havia sentit parlar dels productes afrodisíacs, referents a Afrodita i molts mes i ara s’utilitza molt per anunciar colònies, com per exemple els anuncis de Paco Rabanne… Per això m’ha sorprès moltíssim el fet de que hi hagués tants temes publicitaris i tantes marques que fessin servir els déus i els seus atributs i el que representen per vendre molt més.

 26. Chorouk diu:

  Χαιρετε!
  Enhorabona per aquesta recerca que es fet Angela!
  Doncs, primer de tot comentar que aquesta recerca realment m’ha sorprès. És sorprenent la quantitat de productes, empreses, logos, etc. que duen els noms dels déus i deesses de l’antiga Grècia, sempre fent referència a les qualitats que té cada un dels déus de l’Olimp. Gràcies a aquesta presentació he pogut fixar-me en la gran quantitat de marques que tenen relació amb els antics déus, és més, mai abans m’havia donat compte, ja que no havia parat atenció. Encara que, he de dir que ja coneixia algunes marques. Ara la cultura Grega és un gran referent en la publicitat, sobretot, en la publicitat de perfums. Com he explicat, és sorprenent que la cultura grega encara segueixi en els nostres dies d’ avui, promocionant-se, ja sigui en productes de neteja, com anabolitzants o bé en vaixells.

 27. Irene Sanz diu:

  Xaipe!
  Impressionant recerca relacionant els déus i la publicitat! És increíble com avui en dia la cultura clàssica encara perviu entre nosaltres després de tants mil·lenis i la pervivència tant del grec com la del llatí. La publicitat és una gran eina que, indirectament, ens deixa petjada en tots nosaltres a través de la televisió, ràdio, campanyes publicitàries, etc. i trobo fantàstic que s’emprin coses de la cultura clàssica, com els déus de l’olimp, i ens demostri que perviu encara avui.

 28. Mar Cruz Viladoms diu:

  Χαιρε!

  En aquest article on es nombren els dotze déus de l’Olimp i alguns productes/marques relacionats amb ells. És curiós la quantitat de productes que contenen el nom d’algun déu/deesa grec/grega, no? A mi em sembla molt curiós i interessant. Penso que és un document molt ben redactat!

 29. Oualid Anzaoui diu:

  Χαιρετε
  Molt bona feina!! És interesant aquesta presentació perqué relaciona el nom dels déus grecs amb la publicitat . Es pot entendre perque algun producte té aquell nom d’aquell déu i no d’un altre.

 30. Mariona Cava diu:

  Χαιρετε!!
  Molt bona feina de recerca, crec que és molt interesant la presentació, ja que està molt bé relacionat el nom dels déus grecs amb la publicitat o noms de establiments que és troben per el carrer avui en dia.

 31. Abril Gabutti diu:

  És curiós la quantitat de productes que contenen el nom d’algun déu grec i que es relacioni tant amb el producte al que acompañen. Un document molt interessant i molt ben redactat!

 32. Valentina diu:

  Xaipe!!!
  M’ha agradat molt, ja ha quedat comprovat que els referents clàssics estan a tot arreu però no ens adonem. La publicitat és un dels temes que més em criden l’atenció i aquest article l’he trobat molt curiós.

 33. Erola Such Tormo diu:

  XAIPETE!

  M’ha agradat moltíssim, ho he trobat tot molt encertat, correcte i interessant! Un cop més la mitologia grega ens ajuda en el nostre dia a dia. M’encanta com els noms dels productes encaixen perfectament amb els conceptes relacionats de cada déu i cada deesa.
  Ja estaré més atenta per si en veig algun!

 34. Claudia P. Torrabadella diu:

  M’agradaria primer de tot, felicitar a l’Àngela, molt bon treball, considero que està molt ben feta, és un treball superb. És esplèndida la manera en que ha estructurat el treball, donat a una descripció abreujada i clara de totes les idees que ha treballat, és admirable per què ho ha fet una forma senzilla. És desconcertant la força i el pes que ha tingut la cultura grega i la mitologia grega avui en dia, s’ha convertit en una cosa més, com a eina de negoci i de fer feina. Hi ha hagut una repercussió molt gran, com si la cultura grega i mitologia s’hagés convertit en una explosió, després en petites restes de la explosió, en molècules que avui en dia es segueixen utilitzant i estiguin emergides en llibres, en televisió, en la ràdio, en el cinema…

 35. Robert Cepeda diu:

  Xaipe!!

  Primerament felicitar a la companya, molt bona feina. No em sorpren gaire veure referents mitologics dels deus al cinemar, a la televisio i als anuncis. Pero no m’esperaba trobar tants productes amb nom dels deus grecs i la veritat es que cada producte tenia que veure amb el deu que li donaba el nom. Gran apunt

 36. Maryama diu:

  Es sorprenent la quantitat de productes comercials, logos… que tenen relació amb la mitologi grega.
  La mitologia sempre ha estat una font d’inspiració per al món de la publicitat. Alguns anuncis i productes són molt coneguts. A vegades coneixiem les marques, però no sabem la seva procedencia. En el treball que ha fet la companya he vist un munt de marques que no sabia que tenien relació amb la mitologia.

 37. ainablanch diu:

  Xaipe!

  un cop més queda demostrat que l’essència grega encara perviu avui en dia. Per res m’esperava que tants i tants productes estiguessin relacionats amb referents clàssics. Felicitar al company que ha fet aquest powerpoint, està molt ben estructurat; primer et dona una petita introducció sobre el personatge mitològic i després te’l relaciona amb la publicitat. És un molt bon treball.

 38. Rocío Rodríguez diu:

  Xaipe!

  M’ha semblat un molt bon treball i m’ha ajudat molt a saber la referència dels dèus grecs en les coses que fem servir avui en dia.
  La veritat es que m’ha sorpres que hi hagin tants productes amb els noms dels dèus.
  Em sembla un treball molt interesant.
  Gràcies!

 39. Edgar.N diu:

  Molt bona presentació!! No sabia que hi haguesin tantes marques amb els noms de deus grecs està bé saber-ho.Gran treball!!

 40. Χαιρετε!
  Mirant la presentació he observat que els publicistes utilitzen la representació dels deus per posar noms a productes que tenen un ús concret, com per exemple, Hera és la deessa del matrimoni i , a l’actualitat, hi ha una marca d’anells de compromís amb el seu nom.

 41. Xaipe!
  La presentació de l’Àngela m’ha semblat super completa i molt treballada. Mai hauria imaginat que hi hagués tants exemples de referents clàssics a la publicitat. És encara més increïble quan t’adones que la publicitat està davant els nostres ulls dia a dia i encara així no ens adonem dels referents a la primera, sinó que es queden al nostre subconscient i fan que ens recordem del nom del producte. És una bona estratègia per vendre i també és una forma molt efectiva de posar-li nom a la teva marca segons les característiques del producte i que corresponen a les del deu o deessa.

 42. Valentina Restrepo Rodríguez diu:

  Xaipeee!!!
  Molt bon apunt, em sembla que té molt sentit aquest apunt, ens qxplica els deus que utilitzem en la nostra publicitat actual i a partir del que els deus representen als associem amb la nostra vida quotidiana, em sembla molt bona idea!!! molt interessant l’apunt!!!

 43. Arnau Torres Nadal diu:

  Xaipe!
  Déus i publicitat. No és el millor exemple? Et donen el poder d’un déu en els productes que et venen. Utilitzen la influencia divina, el poder, la màgia i tot allò que no és real per fer-nos creure que si ho comprem obtindrem aquests poders. És una llàstima però mai és tant simple.

 44. Marta Ruiz diu:

  Xaipe!
  No m’esperava que hi haguessin tants déus grecs en la publicitat. Molt bona recerca, està ben estructurat i és molt interessant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *