Googlejant

Google ha creat una plataforma per a docents on ofereix una selecció de les seves aplicacions per al desenvolupament del seu ús educatiu. En cadascuna de les seccions de la plataforma s’explica per a què serveix cada eina i s’ofereixen suggeriments sobre el seu possible ús didàctic al costat de comentaris de docents que ja han començat a utilitzar aquesta aplicació amb finalitats educatives.

Es convida també a col•laborar informant de qualsevol unitat didàctica o ús educatiu desenvolupat amb aquestes eines. Per poder usar-les n’hi ha prou amb disposar d’un compte Gmail ; amb el mateix usuari i contrasenya del compte de correu es pot utilitzar qualsevol de les aplicacions en línia de forma integrada.

Hem seleccionat una llista d’eines que Google ha dissenyat per a estudiants i professorat, que us ajudaran a crear unes classes més didàctiques i dinàmiques.

Google Motor de cerca personalitzat: Una eina que permet crear el nostre propi motor de recerca personalitzat, d’aquesta forma podrem oferir als nostres estudiants el millor de la web.

Google Docs: Permet a professors i estudiants utilitzar un processador de textos basat en web, fulls de càlcul i editor de presentacions, amb el qual podem utilitzar aplicacions office de forma segura des de qualsevol ordinador i que a més a més es poden compartir.

Cerca de llibres de Google: L’eina permet cercar textos complets de llibres populars o pàgines que incloguin els termes de cerca.

Grups de Google: Podem instal•lar un grup de discussió per a la nostra classe.

Google Notícies: És un gran servei web que ens ajuda a cercar notícies als diaris i revistes de tot el món.

Google Maps: Podem crear mapes de la nostra comunitat, planificar una excursió, aprendre sobre les ciutats, …

Google Page Creator: Aquesta eina permet als professors i estudiants crear pàgines web útils sense haver d’utilitzar codi de marcatge.

iGoogle: Permet crear una pàgina personalitzada per als vostres alumnes, aquesta inclourà components com un calendari escolar, favorits, notícies i molt més.

Blogger: Eina de creació de blocs. Podrem compartir els treballs i fotografies que hem fet a classe.

Google Calendar: Agenda en línia que pot ser compartida por grups. Podrem comunicar fàcilment als nostres alumnes les dates dels exàmens, sortides, deures…

En definitiva, les 10 eines que tot alumne i professor haurien de conèixer per a un millor aprenentatge i facilitar les seves classes. La utilització d’aquestes eines requereix una explicació més àmplia i detallada, tal i com apareix a la plataforma i que ara per ara, excedeix els límits d’aquest curs.


Clicant, aquesta imatges podreu descarregar-vos uns tutorials que us ajudaran a aprofundir en alguna de les eines de Google.

I ara, un vídeotutorial sobre Google Docs:

A continuació, us oferim dos llibres relacionats amb el tema d’aquest taller, que podreu trobar amb l’eina de Cerca de llibres de Google.

Aquests llibres només deixen accedir a una part del seu contingut. Es tracta de fer un petit tast del llibre i, si ens agrada, el podem comprar o bé demanar en préstec a una biblioteca. També ens ofereix la possibilitat d’inserir-lo en el nostre bloc o pàgina web.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *