- Conèixer diverses propostes de plataformes i continguts digitals del Departament d’Ensenyament i d’iniciativa editorial.
- Conèixer altres tipologies de continguts digitals d’accés lliure.
- Conèixer l’existència i possible utilització de les aplicacions de la web 2.0 en entorns d’ensenyament i aprenentatge.
El web de La XTEC ens ofereix un munt de recursos que ens ajudaran a portar a terme la digitalització de les aules de primària.
Aquests recursos han estat creats pel Departament d’Educació o bé són producte del treball dels mestres de les escoles de Catalunya.
Clicant a sobre de les carpetes podreu accedir a la informació:
Aquests dos recursos no tenen un lloc específic a l’espai de la XTEC, però hem considerat convenient introduir-los per la seva utilitat didàctica.
Clicant a sobre de les carpetes podreu accedir a la informació:
El web 2.0 o web social és un web dinàmic, participatiu i col•laboratiu, caracteritzat per la interactivitat, en el qual són els propis usuaris els que creen i/o compateixen els continguts utilitzant una sèrie d’espais i/o utilitats desenvolupades a través del Web.
Amb aquest vídeo, podreu constatar les principals diferències entre el web 1.0 i el web 2.0, d’una manera molt clarificadora.
Clicant a sobre la imatge, podreu aprofundir en el tema del web 2.0:
Us oferim, a continuació una selecció d’eines 2.0. Aquestes eines tenen grans potencialitats educatives que els docents no podem deixar escapar donat que faciliten la creació, edició i gestió de documents, materials i recursos didàctics online en els quals es pot incloure diferents tipus de continguts d’una forma molt senzilla i els avantatges de la qual són evidents:
-
Cada docent pot crear materials adaptats a les seves pròpies situacions personals.
-
L’elaboració dels continguts és la major preocupació ja que l’aparença va unida a una sèrie de plantilles predissenyades.
-
Afavoreixen la creació de comunitats educatives interconnectades per compartir idees, activitats i experiències educatives.
-
Afavoreixen la motivació de l’alumnat i l’aprenentatge col•laboratiu sense oblidar-se que l’ús de les TIC ja és un aprenentatge en si mateix.
Clicant a sobre de cada icona podreu accedir a l’article corresponent, on trobareu tutorials, propostes,…
Aquí teniu un grapat més d’eines 2.0, cliqueu a sobre del seu nom si les voleu conèixer:
Booklet Creator | Pihxr |