Festa de la Biblio1

Festa Biblio1 on PhotoPeach
La festa de la BIBLI1puig
Es pensa aquesta festa com la festa de la lectura a l’ escola, llegim a la vorera, llegim a l’ escala, sota la cistella de bàsquet, al pati de sorra o a l’ asfaltat, llegim asseguts o estirats , amb les amigues, amb els amics o amb els companys petits.
Organització
La festa de la biblioteca no té data fixa, sempre es fa a finals de maig i en divendres.
La comissió de biblioteca fixa la data, prepara la propaganda i convoca el concurs de renovació de “l’ 1″ , punt de llibre de la biblioteca; investiga el nen/nena que s’ ha de distingir com a Lector de primera; i s’ informa als tutors/res com cal que participi cada curs a la festa de la BIBLI1.
La tarda del divendres escollit, els alumnes grans preparen les taules per exposar els llibres destinats a cada cicle (estants), porten també els llibres destinats a cada cicle, i també són els encarregats de retornar llibres i taules al seu lloc.
Els alumnes responsables mantindran l’ ordre en els llibres de cada estant i permetran que cada lector triï el llibre o revista que li agradi més .
La festa
Els alumnes acudeixen amb els seus tutors/res als estants situats al pati des de davant de consergeria fins davant del tobogan.
De manera lliure, cada alumne escull el llibre/ revista i els companys amb qui vol llegir i busca un lloc tranquil . Cal dir que en aquest moment, els companys lectors d’ aquest curs es troben, també els del curs passat i busquen un lloc on llegir o mirar llibres.
A les quatre, tots els lectors i les seves tutores van davant de la biblioteca i es comença el comiat.
Es distingeixen els alumnes que aquest curs han fet més ús del préstec a la Bibli1puig com a lector de primera.
Es presenta el finalista del concurs ” l’ 1 decorat “, que farà de punt de llibre tot el curs següent. Aquest concurs és exclusiu pels treballs dels alumnes de tercer.
Finalment, la responsable de la biblioteca dóna les gràcies a tots els participants a la festa amb un conte explicat a tots els alumnes .