Acompanyament lector

ACOMPANYAMENT LECTOR
Companys lectors on PhotoPeach

Per tal que els nens i nenes es vegin motivats per la lectura donant-li un sentit de compartir i comunicar, des de la Bibli1 puig hem impulsat una activitat que hem anomenat Acompanyament lector:
Cada nen o nena de cinquè acompanya a la biblioteca un nen o nena de P5, i llegeix conjuntament amb ell els llibres adequats a l’edat del més petit per tal que l’altre pugui seguir el conte. Aquest pla té molta acceptació tant per part dels companys grans com dels petits lectors.
Descripció de l’ activitat
Aquesta activitat s’inicia al segon trimestre, es fa amb mig grup dels alumnes de P5 i cinquè.
El dia indicat, la responsable de la Biblioteca de l’escola va a l’ aula de cinquè i porta la meitat del grup a la biblioteca. Allà fan una petita reunió per tal de recordar el que van a fer , com cal comportar-se ( els alumnes de cinquè seran model pels alumnes petits) i es preparen els llibres més adequats.
Amb ordre i sense córrer, tots els alumnes del grup van a l’ aula de P5, busquen el seu company lector dient el seu nom i “bona tarda” esperant la correspondència del seu company.
Agafades de la mà, les parelles van a la biblioteca, agafen un llibre i busquen un lloc on els agradi llegir.
L’ espai de lectura és lliure .
El nen gran ha d’ajudar a observar les imatges del conte, fer propostes, parlar amb el petit company i escoltar com va llegint. En cas de dificultat, l’alumne de cinquè llegirà la paraula que costa.
Tan important és la lectura com el comportament, el respecte i l’ atenció en el treball.
S’ acaba l’activitat recollint els llibres i després es fa una animació lectora que consisteix en l’audició per part de tot el grup, petits i grans, d’un conte explicat per la responsable de la biblioteca.