QUINA MONA MÉS BONA A CINQUÈ!!!!

Per celebrar el final de trimestre, el divendres al matí vam elaborar una mona riquíssima.
La mona de Pasqua és un aliment típic de Catalunya. El seu nom prové de la paraula munna, regal que els moriscos feien als seus senyors.
A Catalunya la mona ha anat evolucionant al llarg del temps, i avui dia conviuen diferents tipus de mones tradicionals. Inicialment, la mona era una massa de coca elaborada amb sucre, i d’altres llaminadures, amb ous durs a sobre. Però amb el temps els ous es van tornar de xocolata i a la fi van esdevenir la base de la mona. Tradicionalment s’elaborava amb tants ous com anys tenia l’infant, encara que la mona mai no superava els dotze ous, car només es regalava fins que els nens feien la primera comunió (antany s’efectuava els 12 anys).
A Catalunya és tradició que el padrí o l’avi regalin la mona al seu fillol i néts el Diumenge de Pasqua, en principi després de missa, tot i que actualment no sempre es va a la missa. I Els dilluns de Pasqua, és tradició que es reunissin dues o tres famílies o un grup d’amics i que anessin a menjar a algun indret la mona plegats.
Aquest any la nostra mona ha estat feta de melmelada i xocolata, decorada amb lacasitos, ous petits de xocolata i llaminadures. Ens ha sortit boníssima…


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>