Philae està a punt per aterrar en el cometa el 12 de novembre.

Ja han començat els preparatius per a l’aterratge del mòdul de descens Philae sobre la superfície del cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko previst per al dia 12 de novembre.  L’Agència Espacial Europea (ESA) ha produït la pel·lícula curta Ambition on s’explica de manera poètica la importància de la cerca de l’aigua a l’Univers i la contribució de la sonda Rosetta.

Podeu veure el curtmetratge amb subtítols en anglès o en castellà.

No sabem de manera exacta què pot trobar Philae quan estigui a punt de tocar la superfície del cometa. De fet, de tots els llocs possibles d’aterratge s’ha elegit el més suau i el que permet una millor comunicació amb la nau Rosetta i amb la Terra, l’anomenada regió J, que des de fa uns dies ha estat anomenada Agilkia.

Ja heu vist que tota la nomenclatura del projecte té un regust de l’Egipte antic.  El nom de la missió, Rosetta, no és casual ja que com la pedra conservada al Museu Britànic va permetre descobrir el significat dels jeroglifics, la nau permetrà coneixer l’origen de l’aigua al Sistema Solar. Philae, el mòdul de descens, és el nom d’una illa al riu Nil on s’hi van fer les darreres incripcions jeroglífiques al segle IV i V. I ara la zona on aterrarà Philae, Agilkia és altra illa del Nil, on es van traslladar els edificis de Philae quan es van inundar per l’aigua de la presa d’Assuan.

L’elecció del nom Agilkia ha estat triat per votació popular en els últims dies d’octubre. Més de 8000 noms van ser proposats per participants de 135 països d’arreu del món.

Pels que volgueu conèixer tot el projecte, us deixem els vídeos didàctics que l’expliquen de forma molt entenedora.

Presentació.

Desperta Rosetta!

Philae s’impacienta…

Prepara’ts per aterrar!

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *