Wake up Philae!

Després de molt de temps sense donar senyals de “vida” la sonda Philae ha entrat en contacte amb la Terra durant gairebé dos minuts i ha enviat 40 segons de dades.

L’Agència Espacial Europea (ESA) va anunciar amb humor a Twitter el despertar de Philae: “Hola Terra. Podeu escoltar-me? Quant de temps he estat adormida?”.

La resposta és gairebé set mesos, des que el 15 de novembre de 2014, després de 57 hores d’activitat, les seves bateries es van quedar sense energia per falta de contacte amb el Sol després d’aterrar en el cometa 67P / Churyumov-Gerasimenko, rebotar dues vegades i acabar aturada en una zona fosca.

Precisament ha estat la creixent exposició de l’artefacte als raigs solars la que ha possibilitat el seu despertar, encara que no serà fins al 16 d’agost quan el cometa es trobarà a la seva major proximitat i passi a 186 milions de quilòmetres del Sol.

“Philae” va aterrar el novembre passat al cometa 67P/Txuriúmov-Guerassimenko, després que “Rosetta” fes un viatge de 500 milions de quilòmetres que va durar 10 anys. La missió europea espera oferir noves dades sobre la formació del sistema solar i els científics van indicar que el cometa on es va posar “Philae” no té camp magnètic propi, cosa que contradiu les idees científiques actuals sobre la formació i evolució dels cometes.

Si voleu recordar la informació que vam recollir en el seu  moment:

“Missió Rosetta”

“Philae està a punt per aterrar en el cometa el 12 de novembre”

“La Philae ja ha arribat al cometa cantaire…”

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *