La matèria per dins

Recordeu la pàgina de Mariano Gaite Cuesta dedicada a la matèria? S’anomena “Iniciación interactiva a la materia”. Entreu en ella, en aquest cas per estudiar-la per dins. Podeu treballar els apartats Àtoms (les tres pestanyes), Taula Periòdica (la pestanya d’introducció i el joc per construir la taula periòdica) i Molècules (la primera pestanya i pels valents de debò les pestanyes ions i activitats finals).  Si seguiu les explicacions i les activitats repassareu i fins i tot ampliareu força els continguts treballats a classe.

L’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa, ha creat una pàgina dedicada a la taula periòdica dels elements conduïda per dos personatges, el Quim i la i la Mica.  Podeu consultar les propietats, procedència i aplicacions tant industrials com en medicina dels diferents elements químics i també podeu aprendre a partir de diferents jocs que se us proposen.

I si voleu aprendre els noms dels elements de la taula periòdica en anglès, aqui teniu un video:

[youtube]https://youtu.be/WsKXiIIXsBU[/youtube]

El món d’en Beakman (en anglès: “Beakman’s World”) va ser un programa de televisió educatiu basat en la tira còmica You Can With Beakman and Jax creat per Jok R. Church.

En ell, un científic excèntric fa experiments còmics i demostracions, per il · lustrar els conceptes bàsics de la ciència. L’acompanyen la seva germana i una “rata de laboratori”. En aquest capítol, entre d’altres temes es parla del carboni, un dels elements químics més importants de la natura. Divertiu-vos i apreneu!

Guió del dossier FQ1 U3 2014-15

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *