Missió Rosetta.

Cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko

El mòdul Philae i la sonda anomeada Rosetta que porta adossada de l’Agència Espacial Europa (ESA) aterraran el proper 11 de novembre en el cometa 67P / Churyumov-Gerasimenko, quan aquest estigui a 450 milions de quilòmetres del Sol. Aquest cometa, de 4 quilòmetres de diàmetre, triga sis anys i mig a fer una volta completa al voltant del Sol.  Aquest serà el primer aterratge sobre un cometa de la història.

La sonda Rosetta ha estat viatjant per l’espai durant deu anys amb l’objectiu d’anar aproximant-se al seu objectiu, el cometa 67P. Per limitar el consum d’energia en el seu viatge, va romandre en hibernació dos anys i mig, fins a ‘despertar’ el gener d’aquest any.

Segons explica l’ESA, els cometes són “càpsules del temps” que contenen materials de l’època en què es van formar el Sol i els planetes. “En estudiar el gas, la pols, l’estructura del nucli i els materials orgànics del cometa, tant a distància com sobre la seva superfície, la missió Rosetta podria ser clau per desxifrar la història i l’evolució del Sistema Solar, i per trobar respostes sobre l’origen de l’aigua a la Terra, i potser fins i tot de la vida “.

També busquen contrastar diverses hipòtesis. D’una banda, saber si l’aigua va arribar a la Terra pel xoc de molts cometes. Per a això, el mòdulPhilae prendrà dades complementàries sobre la superfície. Tots dos, satèl · lit i mòdul, treballaran junts en l’experiment CONSERT, enviant i detectant ones de ràdio a través de l’interior de la roca gelada per estudiar la seva estructura interna i també prendrà mostres i les analitzarà en el seu laboratori interior in situ per comparar-les amb l’aigua dels oceans.

Una altra hipòtesi que busquen confirmar estudiant la composició del cometa 67P és saber si podrien haver caigut al nostre planeta les molècules orgàniques que van formar la vida procedents dels cometes.

Tret de rtve.es
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *