Dissecció d’un calamar colossal.

El calamar colossal (Mesonychoteuthis hamiltoni) és l’invertebrat més gran de la Terra. No s’ha de confondre amb el calamar gegant; encara que tots dos són de gran longitud (es diu que aquest últim pot arribar fins als 20 metres), el calamar colossal és més robust, més ample i més pesat, podent arribar a pesar fins a 500 quilograms.

El calamar colossal és un animal poc estudiat pels científics. Fins aquest moment només s’han descobert 6 exemplars i un d’ells ha estat examinat aquesta setmana passada pels científics del Museu de Nova Zelanda “Te Papa Tongarewa” i la Universitat d’Auckland, que ha retransmès, en viu i a través d’internet, el procediment.

Prendran mostres de l’estómac per saber de quines altres espècies de la mar s’alimenta, i analitzaran els seus teixits.

L’animal va ser recuperat per un vaixell a principis del 2014 i va ser congelat per conservar-lo abans de la dissecció.

Viu en les aigües més fredes, al llarg de l’Antàrtida, Nova Zelanda, i fins i tot en algunes zones d’Àfrica. Habiten en les regions més profundes d’aquestes àrees, a més de 1.000 metres de profunditat, fet que dificulta la seva observació en viu.

No hi ha gaire informació sobre el comportament d’aquests calamars. Es creu que són solitaris i que mengen grans quantitats de peixos al dia. També es pensa que sovint es barallen amb els catxalots, quan van a ser menjats per ells. Aquesta idea es basa en diversos tipus de cicatrius trobades a l’esquena d’aquestes balenes, les lesions són compatibles amb la forma dels ganxos dels tentacles del calamar.

El calamar colossal va ser identificat per primera vegada el 1925. Va ser trobat a l’estómac d’un catxalot mort. No va ser fins 1981 que un va ser capturat viu en una xarxa. El més gran de tots els capturats es va registrar el 2007 a Nova Zelanda i pesava gairebé 1.100 quilos.

Vols construir un calamar?  Clica en la imatge i anima’t!  Envia una imatge del teu animaló al correu:

natura1asmac@gmail.com

i l’afegirem a l’article.

Extret de “El tiempo“, “Calamarpedia” i “FayerWarer
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *