“Tierra”, la pel·lícula del nostre planeta.

Avui que ens veiem per darrer cop aquest curs, un regal… Gaudiu de les imatges, penseu en com d’important és protegir el nostre planeta i finalment afegiu un comentari a aquest article.

Fa cinc mil milions d’anys, un enorme asteroide va xocar contra el jove planeta Terra. L’impacte va ser tan terrible que va fer que tot el planeta s’inclinés un angle de vint graus i mig. Però lluny de ser una catàstrofe, aquest accident còsmic va ser crucial per a la creació de la vida i el món tal com el coneixem avui en dia. Sense la inclinació de la Terra, no tindríem una varietat tan espectacular de paisatges, ni extrems de fred i calor. No existirien les estacions. I, el que és més important, no es donarien les condicions perfectes per a la vida.El director proposa un magnífic viatge al voltant del globus en el qual, ens trobem amb tres mares lluitant per tirar endavant les seves cries. A l’Àrtic, una família d’óssos polars desperta amb els primers raigs de la primavera. Aconseguiran trobar aliment abans que el gel sobre el qual viuen es fongui?

Mig món més enllà, sota la calor del Kalahari, una mare elefanta i la seva cria troben aigua després d’una ruta plena de perills pel desert, però han de compartir-la amb un ramat de lleons. Quant durarà la seva precària treva?

En l’últim tram del recorregut, seguim a una mare de balena geperuda. Ha de protegir a la seva cria en la seva migració de 6.000 km de l’equador fins a l’Antàrtida.

Cap documental havia captat mai l’abast èpic del drama de tot un planeta, explicant amb la commovedora i reconfortant intimitat d’animals reals com a protagonistes. Fins ara …

Bon estiu!

Aquest article s'ha publicat dins de biodiversitat, biologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

16 respostes a “Tierra”, la pel·lícula del nostre planeta.

 1. Patricia Ferrero diu:

  Aquest documental m’ha agradat molt! La veritat, hem faria molta il·lusió tornar a veure-ho quan sigui més gran.

 2. Berta Pallarés Murillo diu:

  Aquest vídeo m’ha agradat molt, hi han unes imatges impressionants. L’home que explica tota la informació ho explica molt bé, ja que se l’enten molt bé. Les tres històries que expliquen són molt interesants, ja que podem aprendre molt observant cada moviment que fa l’ésser viu, com cuida a les seves cries, com busca l’aliment per poder sobreviure… En general m’ha agradat molt el vídeo.

 3. Juame Carrión Ramos diu:

  A mi m’ha agradat la pel·lícula, ja que he aprés coses que no sabia dels animals i a més he descobert animals que no sàbia que existien.

 4. Marta Sieiro diu:

  A mi en general, aquesta pel·lícula encara que no l’hem vist sencera, m’ha agradat bastant perquè m’agraden els animals i també perquè explica com és la vida d’alguns animals com: l’ós polar, dels elefants…
  Penso que la pel·lícula té molt del mèrit perquè agafar aquestes imatges és molt difícil.
  L’única cosa que no m’agradat ha sigut les escenes on un animal ataca a un altre.

 5. Eric Montero. diu:

  M’ha agradat la pelicula, algunes parts més que altres però esta molt bé per que explica la vida d’alguns animals, però no solament la part bona sinó tot.

 6. Albert Marín Ayala diu:

  Aquesta pel·lícula m’ha agradat molt, hi han imatges impressionants que sense haver vist aquesta pel·lícula mai l’hauria disfrutat. Les imatges eren espectaculars i el tenen molt de merit despres d’estar 4 anys fent això.

 7. Ariadna Luque diu:

  A mi sí m’ha agradat la pel·lícula encara que no l’hem vist sencera, excepte algunes escenes una mica fastigoses. M’ha agradat perquè a part de que m’encanten els animals, els paisatges i altres coses eren molt boniques i agradables i tenien uns colors que donaven molta tranquil·litat.

 8. bryan cuesta coloma diu:

  M’ha semblat situacions per a sobreviure. L’ós polar i la seva cria tenien que sobreviure per fer un camí molt llarg, L’elefant havia de procurar de viure i que no el mengessin, buscant aigua. La balena havia de fer un llarg viatge amb la seva cria.

 9. Alfonso Lozano Garcia diu:

  Aquesta pel·lícula a mi m’ha impressionat molt les imatges, i també m’agradat perquè
  mostra com seria de bonic el món si cuidem el nostre planeta, que no ho estem fent.

 10. Eric Corvo Garcia diu:

  Aquesta pel·lícula, encara que no l’hem pogut veure sencera a classe, ha sigut fascinant.
  Las imatges són increïbles, i es nota que hi ha un molt bon treball tècnic darrere de molta qualitat. Clarament podem distingir les diferent parts de la pel·lícula, començant per la vida d’una ossa polar amb la seva filla, més tard veien una travessia molt llarga d’una manada d’elefants, i finalment el viatge de dues balenes, una gran i una altre petita des de l’Oceà Pacífic, fins l’Atlàntic. He gaudit amb aquesta pel·lícula perquè he après una mica més sobre la vida d’alguns animals, i després, la gran qualitat i professionalitat darrere les càmeres, ja que han aconseguit unes imatges apassionants.

 11. Natalia de la vega diu:

  Encara que no hem pogut acabar de veure aquesta pel·lícula, a mi m’ha agradat bastant perquè e vist espècies que mai havia vist i crec que si no les hagués vist en aquest vídeo mai les auria vist. M’agués agradat acabar-la de veure perquè era bastant interessant. En general aquesta pel·lícula m’ha agradat perquè e conegut més animals i com viuen.

 12. Carles Fernández diu:

  A mi aquesta pel·lícula m’ha ensenyat que per a sobreviure ens hem d’esforçar, i nosaltres (les persones) som els que menys ens esforcem respecte alguns països del tercer món.

 13. Miriam Lidueña diu:

  La pel·lícula m’ha semblat molt interessant. Veus: Moltes espècies d’animals, com sobreviuen durant tot l’any, algunes de les espècies que han de fer un llarg recorregut per grans espais de la Terra fins a arribar a un clima adient per sobreviure elles i les seves cries… També hem tingut la gran sort de veure-la, ja que potser que d’aquí a deu anys no es podrà fer una pel·lícula com aquesta, ja que hi ha moltes espècies en perill d’extinció a causa del clima etc.
  La recomano!

 14. Adrián Cantarone diu:

  A mi m’ha agradat molt la pel·lícula. He après coses que no abans no sabia. Mai m’hagués imaginat que el xoc d’un asteroide amb la Terra provoqués una inclinació en l’eix d’aquesta, i que gràcies a aquesta inclinació som com som. També he gaudit veient com els animals lluiten per sobreviure, malgrat hagin de fer un viatge tan llarg. Ha sigut un llargmetratge molt interessant i fascinant. M’han agradat molt els paisatges, com les cascades, l’Himàlaia, l’estepa siberiana… També he gaudit veient els animals en les seves migracions. Tots els membres de la manada anaven coordinats. He gaudit veient com les mares de les cries eren capaces d’arriscar les seves vides per salvar les de les seves cries. És fascinant! Meravellós!
  Encara hem de descobrir el món que ens envolta, gaudir de la natura i respectar a totes les espècies d’éssers vius.
  Per a què aquestes espècies fascinants no s’extingeixin hem de deixar d’enviar gasos a l’atmosfera.

 15. María Martínez diu:

  En un principi quan ens van dir el títol de la pel·lícula vaig imaginar que es tractaria d’una espècie de documental avorrit però després de veure-la he descobert que es tracta d’una pel·lícula molt interessant amb la qual he aprés coses que desconeixia. Vull destacar que m’ha sobtat molt el fet de què un asteroide xoqués amb el planeta Terra i provoqués una inclinació en l’eix de rotació de la mateixa. La veritat, no era conscient d’aquest fet i és interessant tenir-lo en compte. A més a més, m’ha cridat molt l’atenció la gran diversitat de paisatges dels quals he pogut gaudir així com les migracions dels animals d’un lloc a un altre de la Terra. Ha estat fascinant veure com aquests lluitaven per aconseguir sobreviure, i sobretot, per a que sobrevisquessin els seus descendents, garantint la continuïtat de l’espècie.

 16. David Lama diu:

  Aquesta pel·licula m’agradat encara que no l’hagi vist sencera. Primer de tot és nota que 4 anys rodant-la a tingut els seus fruits i un gran treball per part de productors, càmeres…Desprès que aquestes imatges són molt dificils de localitzar .
  Amés he conegut noves espèscies d’animals que sense veure aquesta peli no hauria conegut i noves maneres de defensar-se.
  En el cas de la mare ós polar fascina molt el que ha de fer per a conseguir una mica de menjar.
  I desprès la “cursa” entre un lobo i l’altre animal que ara no m’enrecordo de com es deia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *