Aurora boreal, de Göran Strand.

El fotògraf Göran Strand va fer 2464 fotografies en només 4 hores en un poblet de Suècia al març de 2013. Després va editar-les en aquest preciós format. Les imatges són especialment espectaculars perquè són el resultat d’una erupció solar dos dies abans.

L’aurora polar consisteix en una resplendor que apareix al cel nocturn de les regions properes a les zones polars a causa de l’impacte de les partícules de vent solar amb el camp magnètic de la Terra. A les latituds en l’hemisferi nord es coneix com aurora boreal. El nom prové d’Aurora, la deessa romana de l’alba, i de la paraula grega Bòreas, que significa nord; causa que a Europa comunament apareix en l’horitzó amb un to vermellós, com si el sol emergís d’una adreça inusual.

Normalment es veuen més intensament durant les temporades de setembre a octubre i de març a abril. A les latituds de l’hemisferi sud es coneix com aurora austral.

Les aurores no són exclusives de la Terra, ja que també s’observen a d’altres planetes del sistema solar com Júpiter, Saturn, Mart i Venus. El fenomen no es produeix només de manera natural: també es poden reproduir artificialment al laboratori i apareixen durant les explosions nuclears.

Instruccions d’ús:

Habitació a les fosques, pantalla completa, volum. Ja em direu!

Aquest article s'ha publicat dins de astronomia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *