La Unesco declara les Terres de l’Ebre nova reserva de la biosfera

La Unesco ha designat les Terres de l’Ebre com a nova Reserva de la Biosfera. La decisió es va prendre dimarts passat en una reunió a París del Consell Internacional de Coordinació del Programa sobre l’Home i la Biosfera (MAB) d’aquesta agència de les Nacions Unides.

 Les Terres de l’Ebre ocupen 367.729 hectàrees de superfície i tenen una població de 190.000 habitants.

‘Les Terres de l’Ebre acullen nombrosos ecosistemes tant interiors com costaners’, diu la Unesco, que afegeix que: ‘gran part de les terres estan dedicades a la ramaderia. També s’han desenvolupat les energies alternatives (eòlica, solar o hidràulica) amb respecte al medi ambient i al paisatge’.

L’any passat, la candidatura va ser refusada perquè comprenia l’espai d’influència de la central nuclear d’Ascó. Per això, aquesta vegada, la candidatura ha exclòs aquesta àrea i ara s’espera que la distinció donarà un impuls als productes i el sector turístic de la zona.

A Catalunya només tenia aquesta consideració de Reserva de la Biosfera el massís del Montseny, la mateixa qualificació que té l’illa de Menorca.

El 1970 la UNESCO va començar el projecte “l’home i la biosfera”, que tenia com a objectiu conciliar la mentalitat i l’ús dels recursos naturals, esbossant el concepte actual de desenvolupament sostenible. Com a part d’aquest projecte es seleccionarien llocs geogràfics representatius dels diferents hàbitats del planeta, abastant tant ecosistemes terrestres com marítims. Aquestes àrees es coneixen com a reserves de la biosfera.

A continuació teniu un breu reportatge sobre els atractius de la zona del Delta de l’Ebre.

Aquest article s'ha publicat dins de biodiversitat, biologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La Unesco declara les Terres de l’Ebre nova reserva de la biosfera

  1. Patricia Ferrero diu:

    Quina alegria! Jo tinc un apartament a les terres de l’Ebre, concretament a Deltebre, i us ho asseguro que es una maravella poder contemplar un paisatge tan net.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *