La primavera del 2005, el fotògraf ambiental James Balog es va dirigir a l’Àrtic en una tasca difícil per National Geographic: capturar imatges per ajudar a explicar la història del canvi climàtic de la Terra. Fins i tot amb una gran educació científica, Balog havia estat un escèptic sobre aquest fenòmen. Però aquell primer viatge al nord li va obrir els ulls i va provocar-li un repte interior que va posar la seva carrera i els seu benestar en risc.
Amb un grup de joves aventurers acompanyant-lo, Balog va començar a desplegar revolucionàries càmeres time-lapse en tot l’Àrtic per capturar un registre de diversos anys dels canvis en les glaceres del món.
La tasca va ser molt difícil ja que es va requerir molt de temps per poder realitzar el documental i a més la tecnologia per gravar no havia estat provada en condicions ambientals tan extremes.
Els seus vídeos amb imatges extraordinàriament belles comprimeixen anys en segons i capturen les antigues muntanyes de gel en moviment, que desapareixen a un ritme impressionant.
Chasing Ice representa un fotògraf tractant de lliurar proves i esperança al nostre planeta malalt de canvi climàtic.
Al final podeu veure, comparant amb el sud de l’illa de Manhatan la superfície de gel que es desprèn de la glacera, que segons es diu, l’alçada és com dos gratacels i també com aquesta glacera ha retrocedint en els darrers 110 anys. És un testimoni molt clar de com està canviant la temperatura de la Terra i com al mateix temps, el seu aspecte. És resposabilitat de tots intentar que aquest canvi es freni.
Hola, bon dia/tarda!
Em sembla molt bé que un grup de persones amb experiència faci vídeos i fotos del fenòmens que ocorren i que molt poca gent s’adona.
També, per si algun dia deixa d’existir, poder ensenyar a altres generacions el que teniem i no vam saber-hi mantenir-ho.
Aixó tendria que alertar a tot el món perqué ens afectaria a tots ja que ens inundaria.
Aixó només es el començament i si no possem remei aixó anirà a pitjor lo que avui es un tross com l’illa de Manhatan demà serà L’Antartida sencera.
Em sembla una passada que en només 10 anys hagi desaparegut més gel que en 100 anys que obviament és un periòde molt més gran.