Quan Einstein va visitar Barcelona…

Albert Einstein va ser un dels savis més valorats del seu temps i una bona mostra és la gran rebuda que se li va fer a Barcelona ara fa justament 90 anys. Per commemorar aquella històrica visita, la Generalitat, en col·laboració amb la Fundació Catalana per a la Recerca i Innovació (FCRI), ha posat en marxa aquesta web que recull, amb tot detall, les activitats d’Einstein durant aquella setmana de 1923.
També tenim accés a tot el que va publicar la premsa de l’època sobre l’esdeveniment. Un repàs a les pàgines groguenques d’una vintena de diaris i revistes -de “La Vanguardia” a “El Correo Catalán”, “El Noticiero Universal” o “L’Esquella de la Torratxa”- ens permeten, a més, fer un viatge al passat i recordar el context i les peculiaritats d’aquella Catalunya de principis del segle XX.

Finalment, un “Einstenitzador”, ens permet posar la imatge d’Einstein, amb la cabellera, celles i bigoti característics, sobre qualsevol fotografia…

La web inclou un mapa, amb textos i imatges, per seguir les seves passes pels fòrums científics més importants de Barcelona, on va impartir conferències i un curs sobre la relativitat -que costava 25 pessetes-, i també per Sant Cugat, Terrassa, Poblet o l’Espluga de Francolí, on es va fotografiar amb un grup de nens.

Espai internet de TV3.
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Quan Einstein va visitar Barcelona…

 1. Àlex Valverde Valencia diu:

  Hem sembla bé que poguem saber que va fer Einstein a la seva travessia per Catalunya.

 2. Marta Sieiro diu:

  Jo penso el mateix que l’Àlex, és un tema interessant del que podíem parlar a classe de natura. I també buscar-ne informació.

 3. Òscar Hidalgo diu:

  M’ha semblat interessant, ja que va ser una persona molt intel·ligent, que va aportar moltes coses i molts avenços a diferents camps de la ciència.

 4. Sara Giménez diu:

  És molt interessant aquesta publicació i em sembla una bona idea el que ha fet la Generalitat amb la FCRI, ja que podem recordar totes les activitats d’Einstein que va fer al 1923, a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *