Personatges en joc

Personatges en joc és una col·lecció de materials educatius multimèdia que té per objectiu donar a conèixer personatges de la història de la ciència i la tecnologia de Catalunya.

Amb el joc com a fil conductor aquesta iniciativa presenta un entorn de treball amb continguts sobre diversos personatges, la seva obra i el seu context històric, tot mostrant els continguts de forma atractiva i fàcil d’utilitzar per l’alumne a l’aula.

La col·lecció és fruit de la col.laboració entre la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Fins ara s’han realitzat els jocs corresponents a Narcís Monturiol, Joan de Peratallada i Miquel Crusafont.

juga

Per al primer joc de la col·lecció el personatge escollit va ser Narcís Monturiol (1819-1885), enginyer, intel·lectual, polític i inventor català, que va construir el primer submarí tripulat amb motor de combustió.

El joc d’ordinador, que combina entreteniment amb informació sobre la vida i l’obra de Monturiol, pretén apropar-vos a la figura de l’inventor català. En aquest cas concret, el joc aporta informació sobre els importants avenços en la navegació submarina realitzats per aquest científic figuerenc i sobre el context històric en què va viure.

juga

El protagonista de la segona entrega de la col·lecció és Joan de Peratallada, considerat un dels grans mestres de l’alquímia medieval, la precursora de la química moderna abans de l’establiment del mètode científic.

Podreu conèixer també el context històric així com altres personatges de la baixa edat mitjana, com els humanistes Ramon Llull i Arnau de Vilanova, entre d’altres.

juga

La tercera entrega de la col·lecció Personatges en joc us permet descobrir la Catalunya prehistòrica de la mà de Miquel Crusafont, paleontòleg català reconegut internacionalment.

El joc permetrà conèixer la vida del paleontòleg català i es suma a les commemoracions del centenari del seu naixement. També constitueix un apropament a la disciplina de la paleontologia, tot interpretant el passat de la vida a la terra a través dels fòssils per poder conèixer com eren les especies de fa milions d’anys i com vivien els avantpassats de l’home actual.

 

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *