Troben aigua gelada a Mercuri

La càpsula d’exploració planetària ‘Messenger’ ha trobat aigua glaçada i materials orgànics en algunes regions del pol Nord de Mercuri, segons va informar dijous passat l’agència espacial nord-americana NASA.

El “Messenger”va ser llançat el 2004 per a l’estudi del planeta més pròxim al Sol, va arribar a les proximitats de Mercuri el 2008 i va entrar a la seva òrbita el març del 2011.

Un mes més tard i des d’aleshores aquesta sonda ha captat més de 100.000 imatges. Les observacions prèvies de Mercuri, fetes des de la Terra i amb telescopis i radar, indicaven que hi podria haver gel a les àrees permanents en ombres als cràters als pols del planeta.

Els científics creuen que les àrees brillants captades a les imatges representen el gel que està a prop de la superfície de Mecuri, mentre que les fosques corresponen a regions on el gel està cobert per una capa de material ric en components orgànics.

Segons explica la NASA, la raó per la quals’ha pogut conservar aigua gelada malgrat les elevades temperatures que s’assoleixen a la superfície de Mercuri (fins a 500ºC) és que els raigs del sol mai arriben als cràters situats en el pol nord i que albergarien grans quantitats de gel.

Els científics creuen que el gel podria provenir de cometes o asteroides que van col·lisionar amb el planeta fa milions d’anys.

De totes les dades recollides, l’explicació que se n’extreu és que “es tracta de material orgànic”, va dir ahir Sean Solomon, científic de la Universitat de Colúmbia. Aquest material orgànic és, segons els científics, molt més fosc que la major part de la superfície del planeta, cosa que confirmaria la teoria de la col·lisió.

El Periódico i Diari Ara
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Troben aigua gelada a Mercuri

 1. Àlex Valverde Valencia diu:

  Aquesta gran notícia ens indica que els nostres avanpassats no estaven sols a l’univers, i jo crec que nosaltres tampoc estem sols a l’immensitat de l’univers. El que semblava ciència ficció fa 20 anys ara es la realitat. Aixó impulsarà a joves a investigar més sobre aquesta aigua glaçada a Mercuri i potser en un futur llunyà sabrem d’on surt aquesta aigua i si hi ha vida fora de la Terra

 2. Miriam San José Oliva diu:

  És molt curiós com s’ha pogut descobrir aigua, encara que fos gelada, a un altre planeta que no és la Terra, a Mercuri. Això com bé ha dit l’Àlex Valverde, potser ens impulsa a investigar més i finalment averiguar si hi pot haver-hi vida fora de la Terra o si no és possible.
  Aquest ha estat un gran descobriment que ens farà avançar en l’exobiologia, que estudia la possible vida en altres planetes fora de la Terra.

 3. Jesús Oca diu:

  Això es genial, ya que al haver-hi aigua (ya sigui en qualsevol estat) podria ser que en un futur pugin emigar petites bacteries i creari vida.

 4. oli diu:

  Es genial haver trobat agua a Mercuri encara que estigues gelada. Aixo s’ignifica que pot haver-hi vida a Mercuri
  no es genial!!

 5. Adrián Cantarone diu:

  És impressionant aquest descobriment, no m’ho imaginava pas que en un planeta tan proper al Sol, (com és Mercuri), hi pot haver aigua gelada. I això també vol dir que hi podria, o hi havia vida a Mercuri. Felicitats a la NASA per haver fet aquesta gran descoberta!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *