Ja han nascut els dragonets!

L’11 d’abril d’aquest any el Guntur i l’Asmara, la parella de dragons de Komodo del Zoo de Barcelona, van aparellar-se despertant gran expectació ja que aquesta espècie de sauris (els més grans del món) estan fen greu perill d’extinció i és molt difícil que es reprodueixin en captivitat.

El 7 de maig els cuidadors del Zoo van trobar 23 ous enterrats a més d’un metre de profunditat i els van traslladar a una incubadora on en van tenir cura fins al moment del naixement.  Van separar els ous dels seus pares per poder estudiar-los millor i  perquè aquesta espècie en llibertat pot arribar a menjar-se els ous i fins i tot les cries quan neixen.

El primer ou dels dragons de Komodo va néixer el passat dimarts, 20 de novembre, després de 202 dies d’incubació. Dilluns a la nit es va observar l’inici del trencament de la coberta de l’ou, que va acabar d’eclosionar ahir al matí.

L’ou, en ser posat per la mare, pesava 166 grams i mesurava 8,5 cm x 6,1cm. La cria ha pesat exactament 122 grams i ha mesurat 43,50cm de cap a cua. La mida del cos sense comptar la cua ha estat de 18cm, una llargada sorprenent per poder plegar-se dins l’ou.

Hi ha encara 13 ous més per eclosionar. L’equip tècnic del Zoo espera que els naixements es donin de forma esglaonada en els propers dies, ja que la temperatura d’incubació (30º- 31º) no es reparteix de manera uniforme en tots els ous.

El Zoo de Barcelona es converteix en la segona instal·lació de l’Estat Espanyol en aconseguir reproduir Dragons de Komodo. En captivitat, fa ja uns anys que s’ha començat assolir l’èxit en la seva reproducció a diferents zoos del món com els de Washington, Cincinatti, Honolulu, Miami o Jakarta. A Europa, només s’ha aconseguit reproduir als zoos de Praga, Londres, Chester, Rotterdam i Reptilandia, a l’illa de Gran Canària, que és d’on procedeixen els dos mascles que poden veure’s al Zoo de Barcelona, i que formen part del programa EEP (Programa Europeu de Cria en Captivitat) de l’espècie.

Aquest article ha estat publicat en animals, biodiversitat, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Ja han nascut els dragonets!

 1. Àlex Valverde Valencia diu:

  Hem sembla molt bé que al Zoo de Barcelona s’hagi pogut assolir aquest repte tan gran com era el de que es reproduisin dos animals en captivitat.Es una molt bona notícia ja que el dragó de Komodo està en perill d’extinció.

 2. Francisco Quesada 2n ESO diu:

  Hem sembla super bé que a Barcelona es puguin criar aquests tipus de dragons, desitjo que visquin molts anys, una especie que no havia escoltat parlar mai.

 3. Adrián Cantarone diu:

  Tenim una gran sort de viure a prop de Barcelona, perquè podem anar al zoo i gaudir d’una espècie en perill d’extinció com aquesta, i com diu l’Àlex, que s’hagi pogut assolir aquest repte tan gran. Els barcelonins i barcelonines han d’estar molt orgullosos d’aquest zoo i de la gent que hi treballa, perquè això no s’aconsegueix cada dia.

 4. Alicia Férriz (2n ESO A.) diu:

  És impressionant com una espècie que està en perill de extinció s’hagi pogut reproduir i aquí mateix, al Zoo de Barcelona. M’ha agradat conèixer i aprendre sobre aquest nou fet. És genial, m’ha agradat molt!

 5. Miriam San José Oliva diu:

  IMPRESIONANT!
  El zoo de Barcelona ha pogut reproduir dos dracs de Komodo en captivitat. I el més impressionant es que tot ha sortit molt bé, els petits dracs son vius i hi son sans.
  Ara, ja que hi són en perill d’extinció, hi haurà més dracs de Komodo, que es podran reproduir en captivitat fins que algun dia, potser, puguin ser lliures i el seu perill d’extinció sigui menor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *