Fort episodi de tempestes aquest cap de setmana.


Cliqueu en la imatge per veure el video de TV3 sobre la notícia.

La depressió que ha afectat la Península Ibèrica des de dijous ha provocat un important episodi de pluja al seu pas per Catalunya, amb precipitacions generalitzades i abundants, especialment durant la jornada de dissabte 29 de setembre.

Tot i que els pitjors efectes s’han donat a Almería, Màlaga i Múrcia (han mort deu persones pels efectes d’aquest temporal), també al País Valencià ha plogut moltíssim i fins i tot a Gandia va haver un tornado que va ferir 35 persones en fer caure una atracció de fira.

En general, feia més d’un any que la precipitació no era tan extensa i abundant a Catalunya en un sol dia com ho va ser al llarg de dissabte i afortunadament a casa nostra les pluges han estat importants però no han provocat danys remarcables tot i que els bombers han hagut de desplaçar-se a diversos llocs per diferents incidències.

En alguns mitjans de comunicació es defineix el tipus de tempesta que ha tingut lloc com una “gota freda”, més coneguda pels meteoròlegs com a DANA (depressió aïllada en nivells alts), és una pertorbació atmosfèrica extratropical que pot provocar precipitacions violentes i intenses durant unes hores o dies, acompanyat de llamps i de calamarsa causant fortes pluges i vents.

Per conéixer més coses sobre aquest fenòmen, mireu aquest videoEdu3.cat

i si teniu ganes de saber pas a pas com es forma, consulteu aquest interactiu.

Aquest article ha estat publicat en General, meteorologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Fort episodi de tempestes aquest cap de setmana.

 1. Àlex Valverde Valencia diu:

  Aquest reportatge m’agradat perquè he après molt sobre aquest fenòmen tant catastròfic i ara ja se com estar preparat per si ocorreix aquí, però també em sembla una llàstima que la gent mori per aixó, i també la gent que ho ha perdut tot (la seva casa, el seu treball, la seva família,etc.)però contra la mare naturalessa ningú pot lluitar.

 2. Maria Martinez diu:

  Aquest fenòmen atmosfèric anomenat “gota freda”, també conegut pels meteoròlegs com a DANA (depressió aïllada en nivells alts), és molt perillós i hem d’ apendre ha prevenir-lo, així també ha com hem d’ actuar donat el cas. El reportatge ens ho ha explicat molt bé i és força interesant, els consells de prevenció que ens donen són molt pràctics.

 3. Raúl Durán 1r eso A diu:

  Aquest reportatge ens pot ensenyar a que tot el món no te la mateixa sort que nosaltres de viure en zones on és més difícil que s’ originin terratrèmols i que no patim per necessitas, de diners, fam o tristesa.

 4. David Díez diu:

  Molta gent té molt poca sort com aquí, es una pena que pasi això als qui menys tenen. Aquest video està molt ben fet i m’ha agradat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *