Es divisen tres grans balenes al Cap de Creus

Els membres del Projecte NINAM (plataforma d’estudi de cetacis que opera sobretot en l’entorn del Cap de Creus) van poder observar  aquest dissabte a uns 500 metres del Cap de Creus 3 rorquals comuns, una espècie de balena, que s’estaven alimentant en aquesta zona mentre feien una de les seves tradicionals observacions de cetacis. Aquestes balenes són la segona espècie més gran del món i es calcula que viuen uns 2.000 exemplars a tot el mar Mediterrani.  Fa entre 22 i 25 metres i consta a la llista d’espècies a protegir de la Unió Europea.  Aquestes balenes són una de les espècies que més pateixen la massificació de la mar perquè acostumen a xocar contra els vaixells de mercaderies o passatgers. El 90% dels impactes d’aquestes balenes amb els vaixells acaben amb la mort de l’animal.

Els especialistes van seguir els moviments dels tres exemplars des del Cap de Creus fins a l’entrada de la badia de Roses, fet que no s’observava des de feia molts anys i que dóna esperances sobre la millora de l’estat de contaminació la Mediterrània.

La Vanguardia, 23 setembre de 2012

 

Aquest article ha estat publicat en animals, biodiversitat, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *