Energia eòlica

Energia eòlica és l’energia obtinguda del vent, és a dir, l’energia cinètica generada per l’efecte dels corrents d’aire, i que és transformada en d’altres formes útils per a les activitats humanes. El terme eòlic prové del llatí Aeolicus, pertanyent o relatiu a Èol, Déu dels vents a la mitologia grega. L’energia eòlica ha estat aprofitada des de l’antiguitat per a moure els vaixells impulsats per veles o fer funcionar la maquinària de molins al moure les seves pales.

Actualment, l’energia eòlica és utilitzada principalment per a produir energia elèctrica mitjançant aerogeneradors. A finals de 2007, la capacitat mundial dels generadors eòlics va ésser de 94,1 gigawatts.[1] Mentre que l’eòlica genera al voltant de l’1% del consum elèctric mundial,[2] representa al voltant del 19% de la producció elèctrica a Dinamarca, 9% a Espanya i Portugal, i un 6% a Alemanya i Irlanda (Dades del 2007).

L’energia eòlica és un recurs abundant, renovable, net i que ajuda a disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) reemplaçant centrals termoelèctriques que funcionen amb combustibles fòssils, la qual cosa la converteix en un tipus d’energia verda. Tot i així, el seu principal inconvenient és la seva intermitència.

[kml_flashembed movie="http://static.consumer.es/www/medio-ambiente/infografias/swf/eolica.swf" width="500" height="333" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://static.consumer.es/www/medio-ambiente/infografias/swf/mini-eolica.swf" width="500" height="333" wmode="transparent" /]

Etiquetes:, , , ,

Comentaris: 19

 1. Maria Arbó Subirats 15 desembre 2010 - 09:06

  L’energia eòlica ens servirà per tenir electricitat per la força del vent i quan no faci vent podria servir per moure els vaixells impulsats per veles o fer funcionar la maquinària de molins al moure les seves pales.

  Actualment, l’energia eòlica és utilitzada principalment per a produir energia elèctrica mitjançant Aerogeneradors. La energia eòlica es abundant i es pot renovar, disminueix les emissions de gas per el efecte hivernacle GEH. Les centrals Termoelèctriques funcionen amb combustibles fòssils i fa energia verda, el seu principal inconvenient és la seva intermitència.

 2. damia 15 desembre 2010 - 09:07

  Jo crec que si la gent invertís diners per a poder construir aerogeneradors i coses ecològiques podríem combatre tranquil·lament el canvi climàtic.
  Per contra si seguim usant centrals nuclears i coses així no sé que passarà al planeta. Jo no ho vull saber, millor no arriscar-se, jo invertiria diners per fer un mon mes ecològic.

 3. Alba 15 desembre 2010 - 09:10

  La energia eòlica , crea energia gracies al vent. El nom eòlica prove de eòl el déus del grecs en l’antiguitat. El bo que té l’energia eòlica és que no contamina i produeix més energia. Al 2007 van augmentar moltíssim la energia eòlica però va passar que també molta gent deia que matava el ocells amb les pales, que les pales provocaven una contaminació visual etc…
  L’aerogenerador sempre es fica en llocs alts com a les muntanyes on fa molt de vent, però ara estan començant a ficar-los al mar on també fa molt de vent.També porten com una mini estació meteorològica només del vent per saber si se passa del limit les pales paren automàticament.

  També tenim el seu germà petit que produeix energia mini eòlica. Es lo mateix que el gran però en petit. L’únic que te de especial es que te’l pots posar a casa al terra o al pati i no provocara cap d’any i produirà energia només per a casa teva. El bo que també te la mini… que no te la gran és que pot girar una angle de 360 graus per a trobar el vent.

 4. Maria Arbó Subirats 15 desembre 2010 - 09:11

  La energia eolica sera bona per la salut dels humans no conte gasos es verda gracies als Aerogeneradors i de les centrals termoelèctriques tenim energia Eolica i energia mini eolica en resum que la energia eolica ens anira be.

 5. Eva 15 desembre 2010 - 09:16

  Doncs el que jo he entès és que els aerogeneradors ens donen electricitat a partir del vent que passa per una mena de tubs i desprès van a parar a un convertidor que aquest transforma la energia i l’envia a la xarxa elèctrica sense fluctuacions.
  La torre mesura com un pis de 15 plantes.
  D’aquests hi han de grans i n’hi han de petits fins i tot els podem col·locar dalt un sostre ( que hi hauríem de posar els mes petits que aquests generen energia però mes lenta en canvi els mes grans generen molta mes energia i van mes ràpids).
  Aquests els podem trobar en camps reservats per a l’electricitat eòlica que solen estar a les zones de muntanya.
  També tenen els seus pros i les seves contres.
  El que conté: Anemòmetre, penell, para-raigs, preses d’aire..
  En la gàrgola conté: rotor, boixa, multiplicador, generador elèctric..
  LA ENERGIA MINI EÒLICA.
  Els aerogeneradors aprofiten la força del vent per a generar electricitat.
  Poden girar a 360º.
  Aquest conté: Timó d’orientació, carcassa protectora, hélix, la torre..
  Baix la carcassa s’allotja l’alternador.
  Un aerogenerador es capaç de subministrar electricitat a una vivenda familiar.

 6. Daniel Rodriguez Embid 15 desembre 2010 - 09:17

  La energia eòlica esta bastant bé pera solucionar lo del canvi climàtic ,el que passa és que la gent es queixa molt i fa poc, la gent sempre diu “aquell molí allí no , que queda malament”. Volen que solucionin lo de el canvi climàtic però cada solució que donen, la gent sempre està en contra per raons com “No, que guanyaré menys diners…”
  Sempre estem amb lo mateix.
  Sobre el funcionament del molí m’agrada per que no contamina , l’únic dolent que té és la visualitat que dona al paisatge però aixo crec que tampoc es per a tant.

 7. Ylenia Espinosa López 15 desembre 2010 - 09:21

  Energia eòlica és l’energia obtinguda del vent, és energia cinètica generada per l’efecte dels corrents d’aire. El nom de la energia eòlica pertany del nom Èol, déu dels vents en la mitologia grega.
  Abans l’aprofitaven per moure vaixells de vela o per els molins.
  Ara s’aprofita per a produir energia elèctrica mitjançant aerogeneradors. La energia eòlica és abundant renovable neta i ajuda a disminuir els gasos de l’efecte hivernacle, reemplaçant centrals amb combustible fòssils.

 8. María 15 desembre 2010 - 09:21

  Doncs bé, jo crec que aquest invent a estat bé per tot això:
  Els aerogeneradors estan creats per fer energia amb el vent, mitjançant unes hèlixs que fa l’energia amb vent.
  Amb això, he après per a que serveixen el aerogeneradors, bé, ja ho sabia però ara ho sé millor.
  Peró crec que és una energia lenta, però saludable per al medi ambient, aquesta energia, va de les hèlixs a una central de energia que l’envia desprès a la casa, on pots utilitzar tota la energia que vulguis.
  Els aerogeneradors els poden trobar per el camp ja que fa més que un pis de 15 plantes i les hèlixs podrien fer mal.
  Aquest aparell de energia de vent, esta preparat per, quan hi ha molt de vent, s’apagui automàticament gràcies a un anemòmetre que mesura quant vent fa.
  També té un penell que sap per on va el vent i així l’aerogenerador sap on esta l’aire.
  -Els aerogeneradors de electricitat, produeixen energia mini eòlica.
  Poden girar en rodona a 360º a la direcció del vent.

 9. Andrea 15 desembre 2010 - 09:22

  Pel que jo he entès, és que l’energia eòlica és mol millor pel medi ambient, que no contamina gaire però, dacord, pot ser que no contamini però per posar els molins de vent tenen que talar arbres, destrossen les cases per als animals, si alguna au esta volant per la zona on estan aquests molins l’hèlix del molí el pot matar, allunyar-lo…. i aquestes coses; però com que la gent només es preocupa per l’altra gent o a vegades tan sols per si mateix doncs als animals, plantes o cap altre animal de la naturalesa que els bombin no?…

  Bé, el que jo he entès d’aquesta lectura és que amb els molins gastem menys energia i obtenim mes resultats com les plaques solars i que guanyem més recursos per al medi ambient. Crec que està bé però també crec que si ja han posat uns molins a la superfície terrestre crec que ja no cal posar-los a la mar, perquè també posant-los poden matar a peixos,crancs i e.t.c.

  L’energia eòlica és un recurs abundant, renovable, net i que ajuda a disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle reemplaçant centrals termoelèctriques que funcionen amb combustibles fòssils, la qual cosa la converteix en un tipus d’energia verda. Tot i així, el seu principal inconvenient és la seva intermitència

 10. Paula Margalef Encinas. 15 desembre 2010 - 09:23

  Energia eòlica
  Es obtinguda del vent, li van ficar este nom per Eòl el déu dels vents a la mitologia grega. En l’antiguitat també s’utilitzava per els vaixells amb vela que havien de ser impulsats pel vent i per moure les pales dels molins. Actualment està utilitzada per fer energia elèctrica per els aerogeneradors.
  A finals del 2007 la capacitat mundial dels generadors va ser de 94,1gigawatts. Mentre que la eòlica genera un 1 % del consum elèctric mundial, representa un 9% de la producció elèctrica a Portugal i Espanya.
  La energia eòlica es renovable, ajuda a disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle.
  Aquest text m’ha ajudat a saber com son per dintre els molins de vent perquè no ho sabia i ens ha ensenyat d’on prové la paraula eòlica.

 11. Marina Subirats Espuny 15 desembre 2010 - 09:27

  És l’energia obtinguda del vent i va a parar a les nostres cases.
  La energia eòlica i el seu format estructural es més gran que no pas la energia mini eòlica però la energia mini eòlica es gira a sentit de ven fa un gir complet de 360º i la energia eòlica no es gira per a produir la electricitat a dintre de la eòlica a dits de la carcassa protectora hi ha un sistema que gira i produeix la energia .

  19% de la producció elèctrica a Dinamarca, 9% a Espanya i Portugal, i un 6% a Alemanya i Irlanda (Dades del 2007).

 12. franc bardi marti 15 desembre 2010 - 10:54

  L’energia eòlica és completament neta i renovable, els aerogeneradors de tot el món produeixen el 1 per cent de la electricitat. Funcionen gracies a la força del vent. Els situen en llocs on el vent no és ni massa fort ni massa fluix . No necessiten combustibles per funcionar, nomes necessiten la forca del vent per produir electricitat. Els mini aerogeneradors es fan servir per les cases unifamiliars, poden produir la energia suficient per aguantar tot un any. Es pot moure cap a la direcció on es mou el vent. Hi ha una gran diferencia de mida entre un i l’altre i també d’energia produïda pel vent. Jo trobo que tots tindríem que aprofitar les energies renovables i continuar vivint a la terra el nostre planeta natal.

 13. franc bardi marti 15 desembre 2010 - 11:03

  Hem de conservar el planeta que ens a vist néixer, hem de fer servir les energies renovables, aigua, sol i vent. Futurament les coses les tindrem que fer d’aquesta manera per la salut dels nostres fills i per la terra. El canvi climàtic està avançant.

 14. Cristina Artero 20 desembre 2010 - 11:11

  L’energia eòlica és l’energia que provoca el vent (l’energia cinètica).
  Actualment, l’energia eòlica és utilitzada per produir energia elèctrica mitjançant aerogeneradors.
  L’energia eòlica es un recurs abundant, renovable, net i que ajuda a disminuir les emissions del gasos de l’efecte hivernacle (GEH).

  L’energia eòlica té el seu origen al Sol, que es el responsable de produir el vent. L’atmosfera de la Terra absorbeix la radiació solar de forma irregular degut als factors de nuvolositat, orografia, oceans, etc. A les zones de major impacte solar l’aire es calenta mes. L’aire es dilata i puja formant borses d’aire. En les zones de menys radiació solar, l’aire puja menys i es concentra en borses sotmeses a les altes pressions, mentre que l’aire calent és sotmès a baixes pressions en borses mes altes. La diferencia de pressions fa que l’aire es desplaci de altes pressions a baixes pressions. Aquest moviment provoca el vent.
  El vent fa que les pales dels aerogeneradors girin i produeixin energia elèctrica.
  L’energia mini eòlica, es pot utilitzar per a l’ús domestic. Els minis aerogeneradors tenen la facilitat de poder girar-se per on bufa el vent.
  Els aerogeneradors provoquen 2000 Kw, i els mini aerogeneradors 1’5-3 Kw.

  Esquema d’una instal·lació unifamiliar:
  L’energia passa per un regulador, que controla la generació de corrent elèctrica. Després per la bateria que l’emmagatzemen. L’inversor transforma l’electricitat emmagatzemada a corrent continua, tot aquest procediment fa que arribi l’electricitat a la casa.

 15. Armanda Kubiluneite 20 desembre 2010 - 11:25

  Energia eòlica és l’energia obtinguda del vent , i que es transformada en altres formes útils per a les activitats humanes.
  El terme eòlic prove del llatí, eolicus. Déu dels vents en la mitologia grega.
  Actualment l’energia eòlica es utilitzada per a produir energia elèctrica.
  L’energia eòlica es un recurs abundant, renovable, net i que ajuda a disminuir les emissions del efecte hivernacle.

 16. camila sanchez 11 abril 2011 - 10:10

  L’energia eòlica està molt bé perquè no contamina i beneficia tothom.
  Apart fem servir el vent i l’aprofitem sense contaminar. Hem de seguir amb aquest benefici que ens a donat el món i fer desaparèixer les fàbriques contaminants.

 17. barbara miralles faciabén 11 abril 2011 - 10:23

  L’energia eòlica esta bé perquè crec que el món ens ha donat aquest benefici i l’hem de aprofitar no?
  Hem de fer que la gent no estigui a favor de les fàbriques, perquè sino el món se’n cansara i ja en comença a estar.

 18. Erik Devadip José Llaó 11 abril 2011 - 10:26

  Hem de conservar el planeta que ens a vist néixer, hem de fer servir les energies renovables, aigua, sol i vent. En el futur, les coses les haurem de fer d’aquesta manera, per la salut dels nostres fills i per la Terra. El canvi climàtic està avançant i espero que no continuï com ara, espero que pari i que tot estigui bé i feliç.
  Això seria un mon feliç, just i divertit.

 19. Guillem Niubó Arbonés 11 abril 2011 - 10:28

  La energia eólica és una bona inversió, ja que és renovable i no contamina. Potser sí els molins siguin perjudicials per a les aus i el paisatge, peró per a aixó hi ha l’energia mini eólica, que utilitza molins més petits i, a més, giren en la direcció del vent. Malauradament, segons crec jo, és una llàstima que s’utilitzi tant poc …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *