Els “contaminadors” campions a Durban

A Durban han guanyat els “contaminadors”. Així ho veu almenys la organització ecologista Greenpeace, que assenyala com a principal culpable del fracàs de la Cimera del Clima als Estats Units, a qui acusa de “operar clarament a les ordres dels càrtels del carboni”.
D’altra banda, a la Unió Europea, a la Xina i a l’Índia els diu que haurien de unir-se al costat dels més vulnerables per fer progressos reals.
“La mala notícia és que els grans bloquejadors dels Estats Units han aconseguit inserir una clàusula fonamental que podria fàcilment prevenir que el proper gran acord climàtic sigui legalment vinculant”, ha explicat el director executiu de Greenpeace Internacional, Kumi Naidoo, qui ha remarcat que, “si aquesta llacuna és explotada podria ser un desastre”.
“Els governs que surten de les converses amb l’ONU haurien d’estar avergonyits”, ha assenyalat Naiddo. “Ells ens han defraudat i el seu fracàs es mesura en les vides dels pobres, els més vulnerables i menys responsables de la crisi climàtica global”, ha afegit.
En el comunicat l’organització ecologista assenyala que la Cimera de Durban només ha consistit en dissenyar un pla per recaptar i distribuir el fons de 100.000 milions de dòlars que van prometre fa dos anys a Copenhaguen per ajudar els països més pobres a adaptar-se i mitigar el canvi climàtic.
“Si bé els detalls de les converses poden ser complexes, la veritat és simple. Estem molt lluny d’on necessitem estar per evitar un canvi climàtic catastròfic”, indica el comunicat.

Etiquetes:, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *