L’onada de calor provoca grans incendis a Rússia

Els incendis forestals provocats per l’onada de calor més abrasadora que es recorda a Rússia han causat la mort a 26 persones i destruït en les últimes hores pobles sencers al centre d’aquest país, desastre que avui ha obligat el Kremlin a mobilitzar l’Exèrcit.
Segons el ministeri de Situacions d’Emergència, a Rússia des de l’inici de l’onada de calor a mitjans de juny s’han produït uns 22.000 incendis, que han cremat prop de mig milió de quilòmetres quadrats de boscos (gairebé la superfície d’Espanya).
Per si fos poc, l’amenaça d’incendis seguirà sent alta la setmana que ve al centre del país i en les regions banyades pel riu Volga a causa de l’absència de pluges, segons va informar el Centre Meteorològic de Rússia.
A causa de l’onada de calor, que ha acabat ja amb més de 10 milions d’hectàrees de cultius, el ministeri d’Agricultura va anunciar que ja s’havia declarat l’estat d’emergència per sequera en 27 de les 83 entitats federades del país.
Segons l’assessor del Kremlin per al canvi climàtic, Aleksandr Bedritski, fa gairebé quaranta anys que el país no patia una sequera com l’actual

Etiquetes:, , , , , , , , , ,

1 comentari

  1. Maria Arbó Subirats 15 desembre 2010 - 09:25

    Els incendis forestals provocats per l’onada de calor més abrasadora que es recorda a Rússia han mort 26 persones i ha destrossat pobles d’aquest país, desastre que avui ha obligat el Kremlin a mobilitzar l’Exèrcit.
    Segons el ministeri de Situacions d’Emergència, a Rússia el començament de la calor ja ha cremat prop de mig milió de quilòmetres quadrats de boscos. Per si fos poc, l’amenaça d’incendis seguirà al centre del país i en les regions banyades pel riu Volga a causa de l’absència de pluges, segons va informar el Centre Meteorològic de Rússia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *