Tornados catastròfics als EUA

Almenys 305 persones han mort com a conseqüència dels forts tornados que van afectar al sud-est dels Estats Units, on ha estat catalogat com la pitjor catàstrofe natural del país des del pas de l’huracà Katrina el 2005, segons dades oficials. Només a l’estat d’Alabama hi ha 204 víctimes, incloent-hi 36 a Tuscaloosa. Les autoritats han advertit que la xifra definitiva de morts probablement no es coneixerà fins d’aquí a uns quants dies.

Davant les proporcions del desastre, les autoritats han decretar l’estat de “catàstrofe major” a l’estat d’Alabama, segons va dir el governador Robert Bentley en una conferència de premsa a la seva ciutat natal, Tuscaloosa, que va ser parcialment destruïda pels tornados.

Els governadors dels estats afectats han demanat a la Guàrdia Nacional que els ajudi en les operacions de neteja i rescat, i l’enviament de 2 mil efectius a Alabama. El monstruós tornado de més d’un quilòmetre d’extensió que va passar dimecres per una part de Tuscaloosa va deixar marcat clarament el seu pas amb un deixant de destrucció poques vegades vista en aquests fenòmens naturals.

Etiquetes:, ,

Comentaris: 3

 1. Guillem Niubó Arbonés 2 maig 2011 - 10:05

  Veritablement, aquests tornados han estat una desgràcia. No m’estranya que sigui una “catàstrofe major”, perquè opino que és comparable al Katrina. Esperem que no hi hagin molts morts (però sempre n’hi ha). En aquella zona d’estats units és normal veure un o dos tornados, però això té tant poques paraules per descriure’l com l’apocalíptic huracà Katrina del 2005.

 2. Erik Devadip 2 maig 2011 - 10:16

  Jo crec que això és una catàstrofe fora de sí. Jo trobo que es pot comparar amb el huracàde Katrina, també espero que no hi hagin molts morts, però lo que sé és que hi ha molts de desapareguts. Això no m’agrada!

 3. Alba Bardi 2 maig 2011 - 10:29

  Crec que el que ha passat al sud-est de EUA ha estat una verdadera catàstrofe i trobo que no podríem fer res , ja que es un desastre natural. Està bé que hagin enviat a persones a per un rescat. I a part trobo que les persones que es van quedar gravant van fer molt malament ja que era molt perillós, i ha estat demostrat per les ruïnes que ha deixat.
  I pensar que totes aquestes catàstrofes han estat en una gran part per la contaminació i la avarícia de les persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *