La casa en petits cubs

Emotiu curtmetratge d’animació creat per Kunio Kato guanyador d’un Oscar el 2009.
Bàsicament tracta sobre els records d’un vell fumador en pipa. La reflexió que ens dona és que cal valorar els instants que vivim amb les persones que ens envolten.
No podem deixar passar, però, el context on es desenvolupa la trama, que dona molt que pensar. Serà així el futur?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=O_2Sc8fD_Kc[/youtube]

Etiquetes:, ,

Comentaris: 17

 1. Oscar Pérez Balfegó 8 març 2012 - 10:07

  La història tracta d’un home gran que viu en un món totalment inundat, que resulta que és el nostre al cap d’uns anys. Aquesta historia explica de manera ràpida la vida d’aquest home i la manera en que viu, la qual cosa és molt trista. La inundació es deguda al descongelament dels pols. Si no volem que això passi tindrem que anar més amb compte.

 2. Jordi Boyer 8 març 2012 - 10:09

  Aquesta pel·lícula tracta sobre un home al que li agradava molt fumar, un bon dia degut al canvi al canvi climàtic es va inundar la casa perquè va ploure molt, l’home comença a fer la casa més gran per a poder viure i quan ja ha acabat se li cau la pipa cap al fons de la casa que estava inundada, llavors veu un vestit de submarinisme i decideix anar-la a buscar, però cada cop que baixa un pis se’n recorda de coses que li havien passat de jove. A mi m’ha emocionat com el canvi climàtic pot afectar tant com per a inundar un poble sencer. Es una pel·lícula molt bonica.

 3. Rut González 8 març 2012 - 10:10

  M’ha agradat molt aquest curtmetratge. Ens explica com serà la vida si no cuidem una mica més el planeta i si no impedim que el canvi climàtic vagi a més. Això no hagués passat si els pols no s’haguessin desfet i per a que això no passi hem de canviar el nostre comportament.
  Ha sigut molt emotiu i ens dona una perspectiva diferent de la vida.

 4. Laura Brull 8 març 2012 - 10:10

  La pel·lícula que hem vist tracta sobre un vell fumador que viu en una casa inundada per l’aigua, i que cada vegada que puja l’aigua de nivell ha de fer un nou pis a la casa. Un dia perd la pipa a l’aigua i es posa un vestit de submarinista per anar a buscar la pipa. Mentre va baixant pisos, recupera records de la seva antiga família, la seva dona, la seva filla i es recorda de quan a la Terra encara hi havia boscos.
  Jo crec que és una mica exagerat, però que potser un dia sí que haguéssim de fer més pisos, perquè si es segueix fonent el gel dels pols l’aigua pujarà molt de nivell.

 5. ramon pitarque 8 març 2012 - 10:10

  Aquesta història tracta sobre un vell que es dona compte que el nivell de l’aigua ha pujat i ha de fer un altre pis. El construeix i a l’hora de canviar els mobles de pis li cau la pipa a l’aigua i decideix anar-la a buscar. A mesura que va baixant cap al fons, recorre els diferents pisos on hi ha viscut en la seva vida, la seva dona, la seva filla, la família i quan arriba a baix de tot recorda tota la seva infància, com van construir el primer pis de la casa.
  Aquest vídeo demostra com pot estar la terra d’aquí 50 o 60 anys si el canvi climàtic continua desfent els pols i nosaltres no fem res per evitar-ho

 6. Irene 8 març 2012 - 10:11

  Tracta d’un home, que viu en una casa que sobresurt del mar. Un dia es desperta i amb els peus toca aigua i s’estranya, després se n’adona que el nivell de l’aigua havia pujat. Després un home li porta unes totxanes i ciment per a construir. L’home es posa a fer un altre pis per a viure. Quan l’acaba s’instal·la. Un dia que estava agafant un armari li cau la seva pipa. Llavors agafa el vestit que te de bussejador i se’n va cap a baix. A cada pis que baixa va tenint records de la seva vida: la seva família, la seva dona, etc. Al final puja cap a la superfície. Crec que aquest vídeo tracta sobre les destrosses que podria passar si continuem fent mal a la Terra.

  Aquest vídeo m’ha semblat molt bonic, m’ha agradat molt, però és molt trist:(
  Espero que mai passi això, ni a mi ni a ningú.

 7. Àngel Brull 8 març 2012 - 10:16

  Hi havia una vegada un vell que vivia al mig del mar, però la casa se enfonsava i tenia que construir una altra dalt. Del poble que hi havia només queden unes quantes cases, perquè la gent marxava a llocs millors. Mentre que construïa li cau la seva pipa i decideix baixar amb un equip de busseig a buscar-la. Baixava i baixava pisos sota l’aigua i recordava els fets més importants que li havien passat durant tota la seva vida.

  Crec que vol dir que, si no anem amb compte, ens passarà igual que a la pel·lícula per culpa de que els pols s’estan desfent i puja el nivell de l’aigua.

 8. Albert Bardí Bouzas 11 març 2012 - 13:14

  Hola!
  Aquesta historia tracta d’un home gran que viu en una casa que sobresurt del nivell del mar, aquesta casa es un conjunt de cases que ell a tingut. Un dia ell perd la pipa, i, vol comprar-se’n una altra però cap li acaba d’agradar i al final es compra un vestit de busseig i està disposat a anar a buscar-la. Ell va a buscar la pipa i, a mesura que baixa plantes o casses, va recordant el passat: la seva dona, la seva filla i el seu nuvi i quan es van casar, la seva filla de petita, ell i la seva dona de petits i finalment la primera casa i després mira a munt i veu tots els blocs.

  Això representa que a mesura que es va contaminant el món, els pols es desglacen i, munta el nivell del mar i, fa que ell faci més blocs.

 9. Laura Brull Tomàs 11 març 2012 - 13:18

  La pel•lícula que hem vist tracta sobre un vell fumador que viu en una casa inundada per l’aigua, i que cada vegada que puja l’aigua de nivell ha de fer un nou pis a la casa. Un dia perd la pipa a l’aigua i es posa un vestit de submarinista per anar a buscar la pipa. Mentre va baixant pisos, recupera records de la seva antiga família, la seva dona, la seva filla i es recorda de quan a la Terra encara hi havia boscos.
  Jo crec que es una mica exagerat, però que potser un dia sí que haguéssim de fer més pisos, perquè si es segueix fonent el gel dels pols l’aigua pujarà molt de nivell.

 10. Jaydevi Gómez Balfegó 11 març 2012 - 13:24

  Aquest vídeo que em vist avui tracta sobre un home vell que viu a prop de la mar. Un dia plou molt i la casa s’enfonsa i l’ home comença a construir més pisos sobre la casa seva. Al dia següent li cau a la mar la seva pipa i l’ home es fica un vestit de bussejador. Quan va baixant, a cada pis de la seva casa, recorda records d’abans, de la seva dona, la seva filla…I al final aconsegueix la pipa i se’n torna a anar cap a casa seva al primer pis.
  Doncs que quan les temperatures pugen, el gel es fon i llavors hi ha més aigua als mars i als oceans.

 11. Rut Gonzalez Perez 11 març 2012 - 13:27

  M’ha agradat molt aquest curtmetratge. Ens explica com serà la vida si no cuidem una mica més el planeta i si no impedim que el canvi climàtic vagui a més. Això no hagués passat si els pols no s’haguessin desfet i per a que això no passi hem de canviar el nostre comportament.
  Ha sigut molt emotiu i ens dona una perspectiva diferent de la vida.

 12. Paula Lorda Pedra 11 març 2012 - 13:31

  És un home gran que viu en una casa que al llarg dels anys s’ha anat fent petita, perquè per culpa del canvi climàtic aquell poble es va inundant. Al vell li cau la pipa, i ell nota que li falta alguna cosa sense ella, i es fica a mirar les pipes que té, però ninguna no li agrada tant com l’altra així que decideix anar a buscar-la. Quan comença a baixar per anar a buscar la pipa, baixa una casa, i això ho fa duran 3 cases. Troba la pipa, i li venen molts de records, així que decideix baixar un altre pis, però al final baixa fins la primera casa, després surt a fora per la porta, i recordar com era el poble abans de que s’enfonsés en l’aigua.

  Trobo que això acabarà passant si no fem alguna cosa, perquè el canvi climàtic és una cosa greu i aquí ningú fa res per aturar-ho

 13. Jordan Andres Muñoz Whiteside 11 març 2012 - 13:36

  Aquesta pel•lícula és sobre un vell que fuma en pipa, que cada cert temps ha de construir un pis més per viure perquè l’aigua inunda el seu pis. Quant esta agafant les coses per l’altre pis se li cau la pipa i ha d’anar a buscar-la. Un home li deixa una botella d’oxigen, i cada pis que baixa té un pensament. Més pisos que baixa, records més antics.

  Espero que no arribéssim en aquestes condicions. Principalment perquè no hi hauria terra ni futbol i cada cert temps fer un pis 🙁 . Destruiríem molts de paisatges més bonics, i l’altra raó es que no m’agrada el peix.

 14. Enric Salas Labòria 11 març 2012 - 13:40

  Aquest vídeo tracta d’un home que se li inunda la casa i va construint-se pisos per no ofegar-se i de sobte al pis que vivia se li comença a inundar i llavors construeix un pis nou. Quan va voler traslladar totes les coses al pis nou, li va caure la pipa a l’aigua i llavors es va comprar un equip de busseig per anar-la a buscar i cada vegada que baixava un pis, se’n recordava del que havia fet.

  Aquesta inundació és deguda al canvi climàtic perquè el gel dels pols s’està fonent.

 15. Denis Sales Velasco 11 març 2012 - 13:43

  Hola, aquesta pel•lícula m’ha agradat molt, perquè és un possible futur del que ens espera. Si no fem res, acabarem ofegats. És molt bona perquè cada pis, simbolitza un nivell que va pujant. Aquí farem un resum de la pel•lícula:
  Era un home, molt vell, que viu en una casa amb molts de pisos a causa que el nivell del mar va pujant i ell s’ha d’anant fent pisos per no ofegar-se. Al home li agradava molt fumar la pipa i se li va caure pisos avall. Va agafar el vestit de submarinisme i va anar a buscar-la. A mida que va baixant pisos i pisos, va tenint records en aquells pisos. Al final recorda a la seva dona i fa un sopar com si estigues la seva dona.

 16. Sadurni Vendrell Haya 11 març 2012 - 13:55

  El curt tracta sobre un vell fumador de pipa. Un dia la casa se li està inundant i construeix una altra casa damunt. Quan està fent el trasllat se li cau la pipa i amb la ajuda d’un vestit de neoprè , una bombona i ulleres la va a buscar. La troba però veu que a baix hi ha totes les cases que ha anat construint i en cada casa que esta baix de l’aigua li venen records, de la seva dona, filla, nuvi de la filla, etc. Després troba una copa de vi de quan la seva dona era jove que la va fer servir ella. I després quan sopa en comptes de ficar només una copa de vi en fica dos.
  Això del canvi climàtic vol dir que si continuem contaminant l’atmosfera, continuarà escalfant-se més i es desfaran els pols. Si algun dia som vells mirarem els nostres records del passat i veurem que el clima no era igual, que era més bonic. Si continuem destruint el planeta al final la vida serà impossible i l’espècie humana i els demés animals es veuran amenaçats d’extinció.

 17. Gemma Borrueco 14 març 2012 - 16:41

  Aquesta història tracta sobre un home gran que viu en una casa on cada cert temps el nivell del mar puja. Dons lògicament això provoca que aquest home tingui que tornar ha fer-se una casa sobre la que ja tenia , formant una cadena de pisos sota mar. Al anar a agafar les seves coses, per traslladar-les, la “pipa” li cau ha l’ aigua, l’ home amb la vestimenta necessària decideix anar a buscar-la.
  Al submergir-se va recordant cada llar que tenia amb la família i moments feliços temps enrere, quan ara pràcticament ja no li queda res. Es troba sol.

  suposo que el missatge que ens vol transmetre aquest vídeo, es que, si seguim aixi probablement dintre d’uns quants anys ens trobessim en la mateixa situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *