Inundacions catastròfiques a Austràlia

Per Armanda Kubiliunaite.
Les trombes gegants d’aigua que sacsegen a Austràlia des d’ahir han posat en màxima alerta al Govern de Brisbane, la ciutat més afectada del país i tercera per mida amb més de dos milions d’habitants. La ciutat fa front a la major inundació en dècades de manera que les autoritats han començat a evacuar milers de persones de diverses zones davant les previsions que les aigües aneguin completament la seva superfície.
Fonts oficials han informat que entre 6.500 i 9.000 immobles, entre cases i negocis, quedaran afectats per les riuades que s’esperen que des d’avui fins al cap de setmana empitjorin la situació. Els carrers estan deserts i milers de famílies s’han anat de les zones més cèntriques de la ciutat, ja afectades per les aigües. Més de 200.000 persones ja s’han vist perjudicades per les inundacions que es van generar ahir, segons informen les autoritats. Les fortes tempestes han passat per 20 pobles de l’Estat de Queensland, al nord-est del país.
Entre el fang i l’aigua, Austràlia busca avui a 78 persones desaparegudes. “Ara tenim 78 desapareguts (…) Tenim 10 morts i almenys 18 persones que ens preocupa molt la seva seguretat “, ha precisat la cap del Govern de l’Estat de Queensland, Anna Bligh. Entre els últims morts, informa The Australian, es troba un nen, que és la primera víctima mortal a Ipswich, prop de la capital de l’Estat, Brisbane. “Van aconseguir rescatar la mare, però no van poder treure el nen (fora de la riuada) “, ha assenyalat Bligh, que ha afegit que “la nació ha de preparar-se pel fet que el nombre de morts per les riuades augmentarà”. Els equips de rescat busquen a la desesperada supervivents de l’onada gegant, que va arribar als dos metres i que les autoritats van qualificar ahir de “tsunami terrestre”.

Etiquetes:, , , , ,

Comentaris: 3

  1. felip soriano 10 abril 2011 - 19:21

    El que ha passat a Brisbane ha sigut brutal, les inundacions i més com es veu en el vídeo, sobretot els cavalls que van flotant. Sort que la gent s’ajudava molt i ara els diners que hauran de pagar pel dany que ha fet la inundació. Bon tema Armanda m’ha agradat molt el teu treball que has fet. Et felicito.

  2. Ariadna Cañagueral Rosell 12 abril 2011 - 20:25

    Jo crec que aquest pont es podria fer mes alt perque tots els baixells es queden atrapats o es trenquen. Crec que aquestes destroses costaran de arreglar, i molt. Menos mal que la gent de Austràlia es colavoradora, es a dir que ajudent a la demes gent com per exemple: a portar els cotxes a un lloc que no hi hagui tanta aigua. Felip tens raó la millor part del video es la dels cavalls que floten.

  3. Núria París 12 abril 2011 - 22:36

    Crec que aquest tema és un bon tema, però tampoc podem fer res per poder parar les inundacions, però si què els podríem ajudar. Però es molt greu i hi han molts desapareguts, ara l’únic que es pot fer és ajudar per poder tornar a refer-ho tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *