Energia geotèrmica

Per Marina Subirats
L’energia geotèrmica és una energia renovable obtinguda de la calor produïda a l’interior de la Terra com a resultat de la desintegració d’elements radioactius, de la calor que es va originar en les primers moments de formació del planeta i de l’energia solar absorbida per la capa terrestre. Aquesta energia renovable es manifesta per mitjà de processos geològics com ara volcans, guèisers que expulsen aigua calenta i aigües termals.
Per a poder obtenir aquesta energia és necessària la presència de jaciments d’aigua calenta prop d’aquestes zones. Es perfora el sòl i s’extrau el líquid, el qual sortirà en forma de vapor si la seva temperatura és suficientment alta i es podrà aprofitar per accionar una turbina que amb la seva rotació mou un generador que produeix energia elèctrica.
L’energia geotèrmica a Catalunya s’obté simplement foradant el fons del terra i instal·lant una sèrie de circuits d’aigua, que a l’estiu traslladen la calor de la llar a l’interior i a l’hivern transporta la calor interna cap a la llar. Es basa en el principi que les capes més superficials de l’escorça es refreden i escalfen més ràpidament que les que estan una mica més profundes. Evidentment, si encara s’anés a molta més profunditat llavors sempre seria més calent.

[kml_flashembed movie="http://static.consumer.es/www/medio-ambiente/infografias/swf/geotermal.swf" width="500" height="400" wmode="transparent" /]

Etiquetes:,

Comentaris: 2

  1. Raul 11 abril 2011 - 10:05

    Em pareix bé la idea de utilitzar la energia geotèrmica.
    No contamina, i a de més no fa mal bé el medi ambient.
    Jo faig el possible per ajudar el medi ambient.

  2. Jasmine 11 abril 2011 - 10:17

    La idea de utilitzar la Energia geotèrmica em sembla correcte ja que no contaminem i en aquests moments, estem contaminant massa. No ens vindria malament utilitzar a diari energia geotèrmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *