Barrancades a Tortosa

Els barris del Rastre, al nucli antic de Tortosa, i també el de Sant Llatzer, són els dos punts més afectats per les fortes pluges que han caigut durant la nit i matinada passada. Els barrancs de Remolins, Rastre, Caputxins i de la Llet han sortit de mare i han inundat els carrers del centre històric de la ciutat, on ha confluït també l’aigua que baixava dels carrers de la part alta. Com a resultat, diversos aparcaments soterrats han quedat inundats, més de mig centenar de vehicles han estat arrossegats per l’aigua i nombrosos locals comercials, especialment els ubicats als carrers Montcada i Providència, plaça Montserrat, plaça Mossèn Sol i zones d’influència, han quedat negats. Els propietaris treballen des de primera hora del matí per netejar els seus comerços mentre contacten amb les companyies asseguradores per informar dels danys. Alguns elements del mobiliari urbà de la ciutat també han quedat malmesos. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat de la 1a tinent d’alcalde, Meritxell Roigé, ha visitat durant el matí totes les zones afectades de la ciutat. “A hores d’ara podem dir que la situació està gairebé normalitzada, es pot accedir a tots els col·legis electorals del municipi, i estem treballant intensament amb els efectius de la Policia Local, Protecció Civil, Brigada Municipal i demés personal municipal per netejar les zones afectades.” L’alcalde ha evitat avaluar encara la magnitud dels danys soferts. “La nostra prioritat és ara desbloquejar els punts de pas d’aigua per si torna a ploure”. La presència de vehicles als barrancs ha complicat encara més la situació en alguns punts.
Altres zones de la ciutat afectades per les inundacions han estat la carretera de Tortosa a Bítem, que ha quedat completament negada i ha deixat a la població incomunicada durant una estona. La carretera C-12 també ha hagut de tallar-se així com altres vies de la ciutat en diversos moments.
Al marge dels danys materials, no s’han hagut de lamentar danys personals.
Precipitacions 20/11/2011

Etiquetes:, , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *