Inundacions a Andalusia

Les primeres pluges fortes de la tardor a Andalusia no han donat treva i van provocar ahir una crescuda històrica del riu Genil al seu pas per Écija. L’aigua va inundar el 30% del nucli urbà i ha obligat a desallotjar gairebé un miler d’habitatges i fins i tot l’hospital, i a tallar algunes carreteres, encara que sense danys personals. El caos es va repetir en punts de la Vega del Guadalquivir, on seguien actius els plans provincials d’emergències davant l’ampliació de l’alerta taronja per pluges fins avui.

Els problemes van començar a la tarda del dilluns amb les primeres trombes que, ja de matinada, van deixar uns 107 litres per metre quadrat a la Serra de Còrdova, on neix el Genil, i de fins a 70 a Écija. La intensitat de les precipitacions era tal que en trams del seu recorregut el Guadalquivir registrar volums de més de 1.800 metres cúbics per segon, segons la Confederació Hidrogràfica. La pitjor part se la va endur Écija, ciutat sevillana d’uns 40.000 habitants, on el principal afluent del Guadalquivir arribava una cota històrica (més de 7,30 metres) i inundava la zona del nucli urbà situada a menor altitud i més propera a la riba .

Etiquetes:, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *