Filipines lamenta 800 desapareguts i 650 morts

Treballadors d’emergències buscaven més de 800 persones desaparegudes al sud de Filipines després que inundacions i esllavissades arrosseguessin cases senceres fins al mar, matant a més de 650 residents en zones mal preparades per suportar tifons.
Entre les ciutats més afectades es troben Cagayan d’Or i Iligan, totes dues al sud de l’illa de Mindanao, on es comptabilitzen 434 morts. L’alt nombre de víctimes mortals va ser perquè les inundacions van cobrir amb rapidesa les cases quan els residents dormien.
Un portaveu de l’exèrcit filipí, coronel Leopoldo Galón, va dir que una divisió sencera-d’uns 10 mil soldats-està implicada en els esforços de rescat al voltant de Cagayan d’Oro. La recerca i les operacions de rescat continuarien al llarg de la riba nord de Mindanao, on l’aigua va arrossegar a molta gent cap al mar.
Segons versions preliminars unes 100 mil persones van quedar sense llar i van ser portades a més de dues desenes de refugis en Iligan i Cagayan d’Oro. Filipines és assotat cada any per una mitjana de 20 tifons, sovint causant nombroses morts i destrucció.

Etiquetes:, , , , ,

1 comentari

  1. Jordi Boyer 16 febrer 2012 - 10:06

    Quin desastre, necessitem actuar ja i ràpid, si no ja podem dir adéu al planeta!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *