L’energia de fabricar un panell fotovoltaic

Les plantes, a la fotosíntesi, transformen al voltant d’un u per cent de l’energia del Sol que els arriba a biomassa, i tota la vida a la Terra se sosté gràcies a aquesta producció de biomassa per part dels productors primaris. Les plaques solars fotovoltaiques poden transformar en energia elèctrica al voltant d’un 10 per cent de l’energia que reben del Sol Tenint en compte només aquestes dades, podem dir que el potencial de l’energia fotovoltaica és enorme i esperançador. No obstant això, un mite molt estès de l’energia fotovoltaica és que el consum d’energia per confeccionar els panells fotovoltaics és més gran que tota l’energia elèctrica que produeixen en la seva vida útil. Per sort, estudis recents demostren que aquesta no és més que una altra “llegenda urbana” promoguda per les indústries d’energia bruta. Avui sabem que en un període de 2 a 3,5 anys es recupera l’energia invertida en la construcció, manipulació i instal·lació d’un panell fotovoltaic sent el temps de vida útil d’un panell, uns 30 anys.

[kml_flashembed movie="http://static.consumer.es/www/medio-ambiente/infografias/swf/energiasolar.swf" width="500" height="333" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://static.consumer.es/www/medio-ambiente/infografias/swf/seguidores.swf" width="500" height="333" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://static.consumer.es/www/medio-ambiente/infografias/swf/laminas-nanosolares.swf" width="500" height="333" wmode="transparent" /]

Etiquetes:, , , , , , , , , , , , ,

Comentaris: 10

 1. ivan 10 maig 2010 - 11:37

  Ens pareix un vídeo molt interessant. Va de la fotosíntesi de les plantes.
  Que quant fan la fotosíntesi és molt bonic i la energia s’utilitza millor que abans. Moltes gràcies.
  Adéu.

 2. Ariadna, Gerard i Josep 10 maig 2010 - 11:39

  Ens pareix una bona idea “substituïr” l’energia elèctrica per solar amb les plaques solars. Ens pot servir de un gran avenç utilitzar i canviar les energies, i així també podem ajudar al planeta a una bona funció d’ell mateix. No obstant, utilitzar les dos energies a l’hora, seria un mal gast d’energies. Hi ha diferents plaques solars, unes de millors i d’altres que no tant. Podem utilitzar de millor forma les energies tenint a casa una placa solar, així durant tot el dia tindriem llum solar, i la placa aniria “absorbint” la llum per a la nit utilitzar-la.

  1er, Ariadna, Gerard i Josep.

 3. Miquel Angel 10 maig 2010 - 11:41

  Hola, jo crec que si tenim el sol, que és una gran font de energia, no fa falta consumir una altra font de energia contaminant. Deixant apart el diners que ens gastaríem, crec que és una bona forma de aconseguir aquesta font de energia.

 4. albert v 10 maig 2010 - 11:46

  Trobo que l’energia solar és molt bona idea perquè no contamina i, a més, s’amortitza molt ràpid el cost d’instal·lació. És una manera molt bona de substituir els combustibles fòssils que són molt contaminants i a més decorem les nostres teulades.

 5. Jordi Gómez 10 maig 2010 - 11:48

  Hola,sóc Jordi Gómez de 1er Eso A, de l’institut de l’Ametlla de Mar.

  He llegit un artícle de l’energia solar i les plantes.
  He aprés que la fotosíntesi de les plantes aporta una gran quantitat de llum. Amb les plaques solars s’aprofita la llum del Sol i és un bon recurs per estalviar.
  Avui posen plaques solars als llocs importants com als hospitals, per si se’n va la llum. També les posen a alguns restaurants, etc.

  Adéu .

 6. Mireia de Gracia Forés 10 maig 2010 - 11:50

  Les plantes al fer la fotosíntesi, fan servir un 1% de l’energia del Sol. Les plaques fotovoltaiques, transformen un 10% de l’energia Solar. Les empreses que fan les energies no renovables (brutes) diuen que en la construcció de les plaques solars, es gasta més llum de la que pot arribar a fabricar la mateixa placa, al llarg de la seva “vida”. Això és una “llegenda urbana”.
  Plaques solars:
  Les plaques solars s’instal·len a les teulades de les cases, i arriben al seu màxim rendiment quan el Sol està a 90º de la placa. Tan sols funcionen si hi ha llum solar.
  Estan formades per cèl·lules fotovoltaiques, les quals tenen diferents capes. La llum solar absorbida per les capes, fa una tensió entre els dos hemisferis de la placa, la qual provoca uns electrons, que fan la llum. També hi ha un inversor que serveix per a transformar la llum , per a que sigui apta per a l’ús dels electrodomèstics.
  Instal·lació de les plaques:
  Hi ha un regulador per a regular la energia de les plaques quan arriben al seu màxim rendiment.
  També hi ha una bateria on hi ha una energia de reserva, per quan hi ha poca llum, o no n’hi ha. La llum del regulador va directament al corrent elèctric de la casa.
  ENERGIA CALÒRICA:
  S’instal·len unes plaques a les teulades de les cases, que serveixen per a escalfar l’aigua de la casa mitjançant la llum solar, que absorbeixen les plaques. La placa està formada per diverses capes.
  El seu funcionament és: L’aigua gelada entra a la placa, que gràcies ales seves propietats absorbeix l’energia del sol i la calenta. Tot seguit aquesta aigua va a una bomba d’aigua des d’on es distribuirà per tota la casa.
  Plaques solars mòbils:
  Són unes plaques solars amb l’avantatge de que tenen uns dispositius que els permeten moure’s. N’hi ha de dos tipus: D’un eix i de dos eixos.
  Paper fotovoltaic:
  Consisteix en imprimir a sobre de paper d’alumini amb una tinta especial. Aquesta tinta absorbeix la llum solar i fabrica llum. Es disposen a les diferents teulades de les cases, i es poden tallar a la mida que desitgéssim, ja que no són molt durs.
  Espero que aquest resum , estigui bé, ja que sinó… hauré estat molt de temps per… res.

 7. andrea [nd] luchia 10 maig 2010 - 11:51

  Hola! som l’Andrea i la Luchia i això de: L’energia de fabricar un panell fotovoltaic i hem antes això:

  Per fabricar un panell fotovoltaic agafen l’energia del sol i la converteixen en energia elèctrica, hi ha gent que diu que no es bo fer-ho però avui sabem que en un període de 2 a 3,5 anys es recupera l’energia invertida en la construcció, manipulació i instal·lació d’un panell fotovoltaic sent el temps de vida útil d’un panell, uns 30 anys.

  I això demostra que és rendible utilitzar energia solar perquè així podem produir energia elèctrica.

 8. Sergi 10 maig 2010 - 11:57

  Hola, trobo una bona idea això de les plaques solars, perquè és energia renovable i ecològica i econòmica , i les plaques mòbils poden ser millors que les immòbils perquè poden agarrar llum del sol d’altres parts de la casa, potser més calenta etc.

  Sergi, deew!

 9. Carla Cañagueral Rosell 10 maig 2010 - 11:58

  És molt bo utilitzar energia solar perquè és renovable i ecològica.
  Trobo que hauria de ser obligat que cada casa tingues com a mínim la obligació de fabricar una mica de la seva llum. Per poder-ho fer tenim: Plaques solars, Plaques solars mòbils, lamines nano-solars…
  Hem de pensar que utilitzant energies renovables, estem ajudant al planeta i no estem contaminant. Tant se val d’on vingui la llum, el mes important és tenir-ne.

  carla i mireia

 10. ivan 10 maig 2010 - 11:58

  Hola sóc Ivan i vaig a 1 Eso C
  Hem vist un vídeo molt interessant de les plantes i l`energia del sol.
  També he aprés com se fa una fotosíntesi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *